Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mārtiņa kapos notiks Elīnas Semanes izstāde Viss ir sūds, izņemot čuras

Starptautiskajā fotogrāfijas festivālā Rīgas fotomēnesis 2020 trešdien, 10. jūnijā, plkst. 19 Mārtiņa kapos Pārdaugavā (Hāmaņa iela 4) notiks mākslinieces Elīnas Semanes izstādes Viss ir sūds, izņemot čuras atklāšana, informēja festivāla direktors Arnis Balčus.

Fotogrāfijās Elīna Semane atklāti un drosmīgi dokumentē savu ikdienu, draugus, nebaidoties runāt par tādām tabu tēmām, kā depresija, nāve un pašiznīcināšanās. "Tās ir dusmas uz pasauli, kas balstās nesakārtotās attiecībās pašai ar sevi," saka autore. Kapi izvēlēti par izstādes norises vietu, jo nāves tēma caurvij mākslinieces darbus un personīgo dzīvi, bet tajā pašā laikā viņa to uzskata par ideālu izstādes un brīvā laika pavadīšanas vietu. "Tā ir kā paradīze zemes virsū.”

Fotogrāfijas kapos tiks izvietotas uz sētas un kokiem. Mārtiņa kapi apmeklētājiem pieejami visu diennakti. Izstādes beigu datums – nezināms.

Elīna Semane (1991) ir studējusi fotogrāfiju pie Andreja Granta un ISSP skolā. Šobrīd viņa studē Vizuālo komunikāciju maģistra studiju programmā Latvijas Mākslas akadēmijā. Pērn Rīgas fotomēneša laikā bija skatāma mākslinieces personālizstāde Laiks dzīvot, laiks at*isties, savukārt LMA izstādē Academia viņa veidoja skandalozas performances kopā ar mākslinieci Anci Vilnīti.

Festivāla Rīgas fotomēnesis 2020 centrā šogad ir fotogrāfijas un mākslas vizualitāte, kā arī mākslinieka emocionālā pasaule. Festivāla programma, ko raksturo tādi atslēgas vārdi, kā sapņi, izmisums, iekāre, nāve un dīkstāve, sastāv no mākslinieku performancēm, izstādēm, projekcijām, akcijām pilsētvidē, telpās un internetā. Mājas lapā dikstave.lv var iepazīties gan ar gaidāmajiem notikumiem, gan jau ar notikušo pasākumu video dokumentācijām.

Top komentāri

solon
s
Izstādei piemērotāka vide, manuprāt, būtu Getliņos - izgāztuvē.
Laikam
L
sūdīgas bildes...
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Vai tā neskaitās kapu jeb mirušo piemiņas apgānīšana? Mārtiņa kapos ir apglabāts "Melanholiskā valša" autors - Emīls Dārziņš... Varbūt, ka piemērotāka vieta šai "izstādei" būtu kādas nolaistas publiskās atejas sienas līdzās tur izplatītajiem "grafiti" paraugiem? Ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja