Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mežonīga sastapšanās ar mākslu vairāk nekā 37 hektāros. Savvaļa aicina uz notikuma otro sezonu

Procesuālā izstāde Savvaļa, kas otro gadu norisinās mākslinieka Andra Eglīša lauku īpašumā Vidzemē, starp Drustiem un Jaunpiebalgu, savā otrajā sezonā piedāvā jaunu mākslas objektu klāstu, meistarklases un Savvaļas darbnīcas, informēja rīkotāju pārstāvis Žulijens Nuhums Kulibali.

Vairums mākslas darbu ir jaunradīti īpaši Savvaļai – mežonīgo izstādes ekspozīciju veido instalācijas un objektu māksla, glezniecība, tēlniecība, video darbi, kā arī performatīvi un pašreflektējoši darbi, kas aicina uz apmeklētāju līdzdalību vai iesaistīšanos. Tie plašajā teritorijā ir izkārtoti trīs dažādas sarežģītības maršrutos, kas ir piemēroti gan aktīvai Savvaļas iepazīšanai, gan nesteidzīgai pastaigai. Izstādes centrālajā punktā – Savvaļas bāzē – apmeklētājiem pieejama virtuve, teritorijas karte un bibliotēka.

Izstādei otrajā sezonai pievienojas 27 mākslinieki ar 20 jauniem, izstādei radītiem un pielāgotiem darbiem – tostarp Agnese Krivade, Maigo svārstību grupas biedri (Ieva Iltnere, Sandra Krastiņa, Jānis Mitrēvics, Edgars Vērpe un Ģirts Muižnieks), Envija, Armands Kanaviņš, Žilvinas Landzbergas un citi ārvalstu mākslinieki. Izstādē redzami arī šī un pagājušā gada laikā tapušie Austra Mailīša, Katrīnas Neiburgas, Jāņa Novika, Kates Krolles, Reiņa Bērziņa un Kaspara Podnieka darbi.

Savvaļā līdz pat rudenim notiks dažādas gan mākslas profesionāļiem, gan apmeklētājiem paredzētas meistarklases – vasaras pirmajā pusē gaidāma Daces Prūses vadītā tradicionālas un burdona dziedāšanas nometne, Latvijas Mākslas akadēmijas arhitektūras darbnīca, kā arī iespēja arhitekta un mākslinieka Maksima Šenteļeva vadībā iemācīties no dabas materiāliem veidot mūzikas instrumentus.

Visas vasaras garumā Savvaļā darbosies Savvaļas darbnīcas, kurās rezidēs un strādās vairāki pašmāju un ārzemju mākslinieki, kas radīs jaunus mākslas darbus, ļaujot apmeklētājiem gūt ieskatu sava radošā darba praksē un metodēs. Izstāde ir vienlīdzīga un kopēja darba rezultāts – izstādes telpu veidot ir palīdzējuši gan draugi, gan kaimiņi, gan mākslas pasaulē strādājošie un ieinteresētie, līdz ar ko apmeklētāji tiek aicināti ne tikai uz Savvaļas baudīšanu, bet arī pašizpausmi savu vēlmju robežās.

Savvaļa ir atvērta apmeklētājiem bez darba laika un ieejas maksas – izstādi var apmeklēt sev ērtā laikā, brīvi izvēloties palikšanas ilgumu.

Vairāk: savvala.lv un Savvaļas sociālo tīklu platformās Facebook un Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja