Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Muzeju naktī apmeklētājiem būs atvērta Rīgas pils restaurētā un renovētā priekšpils daļa

Muzeju naktī no plkst.19 līdz pusnaktij apmeklētājiem būs atvērta Rīgas pils restaurētā un renovētā priekšpils daļa, kurā atrodas Valsts prezidenta rezidence, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Latvijas valsts simtgades gadā Muzeju naktī apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Rīgas pils priekšpils daļas reprezentācijas zāles - Ģerboņu zāli, Balto zāli, Sūtņu akreditācijas zāli un Svētku zāli. Apmeklētājiem būs atvērtas arī citas nozīmīgas Rīgas pils telpas - parādes vestibils un kāpnes, Rīgas istaba, Dorotejas istaba, Diplomātu kāpnes un Zilais foajē. Tāpat būs iespēja ielūkoties arī Zaļajā zālē un pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes darba kabinetā.

Šogad Rīgas pils viesi varēs apskatīt ne tikai reprezentācijas telpas, bet arī uzzināt vairāk par Valsts prezidenta institūciju un visiem Latvijas Valsts prezidentiem. Ikviens no viņiem ir gan piedalījies Latvijas politiskās vides veidošanā, gan attīstījis Latvijas Valsts prezidenta institūciju.

Muzeju nakts programmu Rīgas pilī plkst.19 atklās Zemessardzes orķestra metāla pūšaminstrumentu ansamblis un saksofonu kvartets. Savukārt visas Muzeju nakts garumā ar muzikāliem priekšnesumiem Baltajā zālē apmeklētājus priecēs Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un skolotāji.

Lai apskatītu Rīgas pili, apmeklētājiem pie ieejas tiks veikta drošības pārbaude, tādēļ kanceleja aicina apmeklētājus līdzi neņemt liela izmēra somas, pārtikas produktus, dzīvniekus un metāla priekšmetus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja