Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas dizaina metu konkursā uzvarējusi dizaina biroja H2E iecere Gaismas ceļš

Latvijas Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas dizaina metu konkursā uzvarējusi dizaina biroja H2E iecere Gaismas ceļš, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Jansone.

Muzeja biedrības rīkotajā konkursā žūrijas komisija par labāko atzinusi dizaina biroja projektu, kura piedāvātā koncepcija sasaucas ar arhitekta Gunāra Birkerta Nākotnes nama ideju - melnais pret balto, tumsa pret gaismu, pavēstīja Jansone.

Galīgo lēmumu par līguma slēgšanu ar konkursa uzvarētāju pieņems Okupācijas muzeja biedrības biedru sapulcē, kas notiks 14.decembrī. Paredzēts, ka jauno ekspozīciju iekārtos līdz 2020.gada beigām. Provizoriskās ekspozīcijas izmaksas ir 700 000 eiro.

Muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs norādīja, ka dizaina birojs H2E ir sevi pierādījis vairākos nozīmīgos projektos, kas atbilst Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas apjomam un saturam.

Nollendorfs pauda pārliecību, ka sadarbībā ar H2E būs iespējams gada laikā par muzeja atbalstītāju ziedotajiem līdzekļiem sagatavot un atklāt jaunu, modernu pastāvīgo ekspozīciju Latviešu strēlnieku laukumā.

Dizaina metu konkursā pirmo vietu un 3000 eiro ieguva dizaina biroja H2E projekts Gaismas ceļš, otro vietu un 2000 eiro - personu apvienības AAAOA projekts AAAOA, trešo, dalīto vietu un prēmiju 1000 eiro apmērā ieguva Dd studio projekts Būt un liecināt, kā arī dizaineru apvienības Gundars Gulbis un Ģirts Boronovskis projekts Latvija. Okupācija. Brīvība.

Dizaina metu konkursā iesniegti četri projekti, kurus vērtēja žūrijas komisija 16 cilvēku sastāvā. To veidoja Okupācijas muzeja biedrības biedri, muzeja darbinieki un pieaicinātie eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja