Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn vizuālās mākslas nozare no valsts budžeta kultūrai saņēmusi 8,4 miljonus eiro

Pērn vizuālās mākslas nozare no valsts budžeta kultūrai saņēmusi 8,4 miljonus eiro, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) piektdien tikās ar Vizuālās mākslas padomes locekļi, lai pārrunātu aktuālos problēmjautājumus nozarē.

Sēdē puses runāja par jautājumiem, kas saistīti ar vizuālās mākslas finansēšanu, kā arī par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projekta virzību. Tāpat tika uzsvērta nacionāla mēroga apbalvojuma nepieciešamība nozarē, Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsts vizuālās mākslas nozarei, valsts garantijas nozarē un citas aktualitātes.

Puntulis (NA) uzsver, ka ciešāka dialoga veidošanai ar nozari turpmāk Vizuālās mākslas padome ar ministra dalību notiks regulāri - vismaz reizi 2 mēnešos.

"Visu savu radošo mūžu esmu bijis šajā nozarē; arī kultūras ministra amatā atrodos, lai stiprinātu kultūras nozari, nekad darbā pirmajā vietā neesmu licis privātās vai politiskās nostādnes un to pašu sagaidu arī no jums kā vizuālās mākslas nozares," pauda kultūras ministrs.

Lai gan vizuālās mākslas nozare no valsts budžeta kultūrai 2022.gadā saņēmusi 8,4 miljonus eiro, Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) ikgadējo nozaru atbalsta konkursos 2022.gadā vizuālās mākslas nozarē ieplūduši vēl 3,7 miljoni eiro.

Savukārt specifiskajās VKKF atbalsta programmās pērn vēl klāt nākuši 488 676 eiro: vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai - 80 000 eiro, vizuālās mākslas nozares profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalstam - 373 400 eiro un radošo braucienu atbalstam 35 276 eiro. Tāpat VKKF izmaksājis gan radošās, gan jaunrades stipendijas vizuālās mākslas nozares pārstāvjiem - 2022.gadā kopumā 158 261 eiro.

Vizuālās mākslas padomes sastāvā iekļauti pārstāvji no Kultūras ministrijas, VKKF Vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijām, nozares nevalstiskajām organizācijām, kā arī nozares profesionāļi:

KM Vizuālās mākslas padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir koordinēt un sekmēt valsts institūciju un nozares profesionāļu sadarbību stratēģiskos jautājumos, kas saistīti ar vizuālās mākslas nozares attīstību un kvalitatīvas kultūrvides veidošanu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja