Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pirmajā dienā dalībai Dziesmu un deju svētkos reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku

Pirmajā reģistrācijas dienā dalībai XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Lai piedalītos svētkos, dalībniekiem ir jāveic elektroniskā reģistrācija. Dalībniekiem informāciju par sevi no 6. marta līdz 19. martam jāievada īpaši veidotā bezmaksas mobilajā lietotnē Dziesmusvētki, kas būs arī informācijas izziņas avots dalībniekiem Dziesmu un deju svētku laikā.

Lai piekļūtu savam profilam mobilajā lietotnē, dalībniekiem ir jāizmanto unikāls kods, kas nosūtīts uz dalībnieka e-pastu. Lietotnē dalībniekiem jāveic savas fotogrāfijas augšuplāde, jāatzīmē informācija par ēdināšanu un galvenais kolektīvs, kura nosaukums tiks norādīts uz Dalībnieka kartes. Nepilngadīgo dalību svētkos jāreģistrē vecākam vai tā likumiskajam pārstāvim.

Pēc reģistrācijas dalībniekus Dziesmu un deju svētku sistēmā apstiprinās katra kolektīva vadītāji, un pēc tam secīgi gala apstiprinājumu savas pašvaldības kolektīviem sistēmā sniegs pašvaldību koordinatori. Savukārt, apstiprinājumu tam, vai reģistrētā persona kļūs par svētku dalībnieku, katrs saņems pēc skašu rezultātu apkopošanas maijā. Vēlāk Dziesmu un deju svētkiem būs jāreģistrējas arī brīvprātīgajiem, organizatoriskajam un tehniskajam personālam, kam reģistrēšanās laiks tiks izziņots atsevišķi.

LNKC pārstāve atzīmē, ka svētku dalībniekiem, kuriem nav pieejams viedtālrunis vai planšete un nevarēs lietot mobilo lietotni, jāvēršas pie sava kolektīva vadītāja. Vadītājam ir nodrošinātas iespējas sistēmā ievadīt arī pilnu informāciju par dalībnieku un pievienot fotogrāfijas.

Gaidāmo svētku Dalībnieku karte būs daudzfunkcionāla - tā kalpos kā dalībnieka identifikācijas dokuments, ar to varēs iekļūt mēģinājumos un koncertos, kā arī saņemt ēdināšanas pakalpojumus Dziesmu un deju svētku norises vietās. Uz kartes būs izvietots dalībnieka fotoattēls, vārds un uzvārds, kolektīva nosaukums un unikāls QR kods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja