Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Radošums par samaksu

Mēs nevaram būt radošie, ēteriskie, gaisā peldošie mākonīši, kuri nemāk paši sev nopelnīt, – uzskata atklātās radošo industriju informatīvās platformas FOLD pārstāvis Edgars Zvirgzdiņš

Noliekot malā savas individuālās ambīcijas, jaunie dizaina un arhitektūras jomas profesionāļi, kuri pirms dažiem gadiem sāka savus pašiniciatīvas projektus Plikums, DesignBlog un Fine Young Urbanists, nu ir apvienojuši spēkus un prasmes jaunā informatīvajā platformā FOLD, kas turpmāk izcels labāko Latvijas un ārvalstu radošajās industrijās – rosinās uzzināt, saprast, mācīties un sadarboties.

FOLD prezentācija notika aprīlī radošās nedēļas Radi! 2013 ietvaros, un tās īstenošana bija iespējama, pateicoties pērn Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajam konkursam par radošo industriju komunikācijas platformas izveidi. KM mājaslapā lasāms, ka konkursā kopumā tika iesniegti četri projektu pieteikumi un uzvarējušās informatīvās platformas izveidei un uzturēšanai 2013. gadam ir piešķirts 20 233 latu finansējums.

Ar dizaina fokusu

Tur jau tā stāv – uz lievenīša pie veikala un kluba Pērle kādreizējām telpām – Tērbatas ielā 65, kur vēl nesen pulcējās galvaspilsētas pazīstamākie hipsteri. Evelīna Ozola – jaunā medija redaktore un vienīgais cilvēks, kurš FOLD strādā pilnu slodzi, – stāsta, ka balti krāsotajās telpās ar plašajiem logiem bez FOLD mitinās arī daži radoši uzņēmumi: fiziski digitālu risinājumu aģentūra Warp, divas grafikas dizaina studijas – Associates, Partners et Sons un Formup. Jāpieskaita arī pašas Evelīnas Ozolas SIA Fine Young Urbanists, kas nodarbojas ar pilsētvides dizaina un arhitektūras projektiem. "Ir jēga tik lielu telpu dalīt, jo FOLD pats jau īsti neko nevar atļauties – mums ir finansējums satura veidošanai, mājaslapas izveidei un tamlīdzīgi," viņa skaidro. Tomēr šos cilvēkus vieno ne tikai pragmatiski iemesli – ikviens no viņiem, lai arī nav oficiālajā FOLD sastāvā, piedalās platformas veidošanā gan ar idejām, gan izlīdzot praktiski, liekot lietā savas prasmes.

Lanas Kazlauskienes rakstu par radošo industriju informatīvo platformu FOLD lasi 30. maija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja