Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas un Ūmeo mēri parakstīs līgumu par sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros

Abu 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu - Rīgas un Ūmeo - mēri nākamnedēļ parakstīs līgumu par sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros, portālu Diena.lv informēja nodibinājuma _Rīga 2014 _pārstāve Anna Muhka.

Trešdien Rīgā ieradīsies Ūmeo pilsētas mēre Marija-Luīze Rēnmarka, lai kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu parakstītu abu pilsētu sadarbības līgumu par kopīgu gatavošanos 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam.

Līgums tiks parakstīs Rīga-2014 starptautiskā foruma "Mainīgā Eiropa. Dzintara transformācijas" laikā 16.novembrī koncertzālē Palladium. Forumam video tiešraidē varēs sekot mājas lapās Rīgā www.riga2014.org, www.diena.lv, kā arī Ūmeo centrālajā pilsētas laukumā.

No pirmdienas, 14.novembra līdz 20.novembrim, Latvijai īpašajā svētku nedēļā Ūmeo centrālā laukumā notiks Rīgas nedēļa. Īpaši 2014.gada komunikācijas aktivitātēm uzbūvētajā Ūmeo Stikla mājā Ūmeo pilsētas iedzīvotāji varēs apskatīt Rīgas Gaismas festivālu, uzzināt vairāk par ceļošanu uz Rīgu un Latviju, par Eiropas kultūras galvaspilsētās plāniem Rīgā. Ūmeo iedzīvotāji sūtīs fotogrāfijas uz Rīgu no sava gaismas festivāla, kuras varēs apskatīt Rātsnama pasāžā.

Savukārt rīdzinieki ir aicināti sūtīt spilgtākos iespaidus no gaismas festivāla Staro Rīga uz Ūmeo, kur tos ikviens redzēs uz Stikla mājas ekrāna. 19.novembrī centrālajā pilsētas laukumā pie Stikla mājas notiks koncerts - uzstāsies viena no labākajām tradicionālās mūzikas grupām Trio Šmite&Kārkle&Cinkuss.

Savukārt 16.novembra forumā aicināts piedalīties ikviens interesents. Forums notiks Palladium koncertzālē, kura laikā iepazīstinās ar kultūras galvaspilsētām. Šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētu - Tallinas (Igaunija) un Turku (Somija) - pārstāvji iepazīstinās ar secinājumiem par kultūras gada norisi, nākotnes kultūras galvaspilsētās varēs ieskatīties caur Marseļas 2013 (Francija), Rīgas un Valetas (Malta) prizmu.

Šā gada forumu atklās bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar runu "Mainīgā Eiropa. Iespējamā misija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja