Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākas XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju skates

Trešdien, 4. martā, Bauskā sākas XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta Saule vija zelta rotu repertuāra apguves un dalībnieku atlases skates, kas noslēgsies 25. aprīlī Jelgavā, informēja rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva.

Visā Latvijā šajā laika periodā notiks 40 skates, tajās piedalīsies 20 800 potenciālie Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki, kas dejo 1020 deju  kolektīvos, tostarp arī pieci diasporas deju kolektīvi, kuri apgūs koprepertuāru, lai pretendētu uz piedalīšanos lielkoncertā. Viskuplāk tautas deju skatēs tiks pārstāvēta Rīga ar 3760 dejotājiem, Ogres novads ar 628 dejotājiem, Jelgavas pilsēta ar 500 dejotājiem, Madonas novads ar 452 dejotājiem un Tukuma novads ar 442 dejotājiem.

Dejotāju sniegumu vērtēs dejas mākslas eksperti, Deju svētku virsvadītāji, horeogrāfi sekojošā sastāvā: Dace Adviljone, Maruta Alpa, Dagmāra Bārbale, Agris Daņiļevičs, Jānis Ērglis, Taiga Ludborža, Iluta Mistre, Zanda Mūrniece, Indra Ozoliņa, Iveta Pētersone, Inga Pulmane, Reinis Rešetins, Guna Trukšāne. Vērtēšanas komisijas savu darbu veiks divās paralēlās komisijās, kuru priekšsēdētāji ir Deju svētku virsvadītāji un horeogrāfi Ilze Mažāne un Jānis Purviņš.

Skatē deju kolektīvi dejos divas dejas no atbilstošās grupas deju lielkoncerta repertuāra: vienu izlozes un vienu izvēles deju no atbilstošās grupas deju lielkoncerta repertuāra. Taču kolektīviem, kuri izteikuši vēlmi apgūt dejas Es čigāna meita biju un Grābtin’ grābu diena pļavu, šī deja jādejo kā trešā deja, taču šīs dejas vērtējums neiekļaujas kopvērtējumā.

"Gatavošanās svētkiem aktīvi noris jau otro gadu. Visiem skašu dalībniekiem šis ir atbildīgs laiks, kurā valda pozitīvs sacensību – svētku gars, vecākiem un kolektīvu vadītājiem – satraukuma un līdzpārdzīvojuma pilni brīži, bet žūrijām tie ir divi spraigi mēneši. Gan dejotājus, gan pārējo nozaru skašu dalībniekus aicinām doties uz skatēm ar prieku par jau padarīto darbu, ar lepnumu par prasmēm, kas iegūtas ceļā uz svētkiem – ik mirklis, kas pavadīts mēģinājumu procesā, ir ieguldījums personības attīstībā. Lūdzam vecākus un kolektīvu vadītājus atbildīgi izvērtēt bērnu - skašu dalībnieku - veselību, un, ja ir novērojami saslimšanas simptomi, aicinām palikt mājās un izārstēties," teic svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja