Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Silvija Radzobe Dailes teātrī stāstīs par teātra kritiku

30. novembrī Latvijas Universitātes profesore un teātra zinātniece, kā arī teātra kritiķe Silvija Radzobe Dailes teātrī piedāvās lekciju _Kā raksta un kā lasa teātra recenzijas, _informēja Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Silvija Radzobe iecerējusi pastāstīt par savu pieredzi, ilggadīgi strādājot teātra kritikas laukā, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātē audzinot jaunos teātra kritiķus. Viņas pārdomas skars jautājumus par to, cik ilgā laikā jauns kritiķis iemācās redzēt izrādi, kādas īpašības nepieciešamas teātra kritiķim, kā norit darbs, rakstot teātra recenzijas, kas ir teātra kritikas adresāts. Lekcijā tiks skarti jautājumi par "subjektivitāti" teātra kritikā, par kļūdām, kas pieļautas, strādājot kritikā, kā arī ceļiem, kas ieti, lai tās novērstu. Neizpaliks tēma par priekiem un sarūgtinājumiem, strādājot kritikā, kā arī pārdomas par to, kā recenzijas lasa skatītāji, teātra mākslinieki un citi kritiķi. Tiks meklēta atbilde arī uz jautājumu – vai ir iespējama draudzība starp teātri un kritiķi, kā arī apskatītas tās pozitīvās un bīstamās puses. Silvija Radzobe būs gatava arī diskutēt ar klātesošajiem un atbildēt uz interesentu jautājumiem. 

Lekcija notiks pirmdien, 30. novembrī, plkst. 18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 23. novembra visās Biļešu Paradīzes kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs pusotra stunda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja