Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Delna: Korupcija Latvijā nemazinās KNAB vadības problēmu dēļ

Situācija ar korumpētības līmeni Latvijā kopš 2014.gada nav mainījusies uz labo pusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības problēmu dēļ, kā arī tāpēc, ka tiesu darbs ekonomisko noziegumu novēršanā ir vājš, uzskata sabiedrības par atklātību Delna direktors Gundars Jankovs.

2015.gada Korupcijas uztveres indeksā Latvija otro gadu pēc kārtas saņem 55 punktus no 100. Neskatoties uz to, Latvija reitingā pakāpjas par trim vietām, ieņemot 40.vietu starp 167 valstīm. Latvijas vērtējums indeksā ir saistīts ar rādītāju pasliktināšanos attiecībā uz institūcijām, kuras apkaro un novērš korupciju, uzskata Jankovs. Arī uzņēmēju viedoklis par situāciju kopš 2014.gada esot nedaudz pasliktinājies.

"Kad aug valsts ekonomika, parasti samazinās arī korupcija, bet Latvijā tā pēdējos gados nenotiek," komentēja Jankovs. "KNAB vadības problēmas, ilgstoši netiekot galā ar personāla jautājumiem un vājo biroja darbu, atspoguļojas arī šajā indeksā. To ietekmē arī vājais tiesu darbs ekonomisko noziegumu novēršanā," skaidroja Delnas vadītājs.

"Pēdējā laika gadījumi ar neskaidrībām Finanšu policijas amatpersonu ienākumu deklarācijās, starptautiskā kritika par Latvijas spēju kontrolēt naudas atmazgāšanu finanšu sektorā skaidri parāda nepietiekamo uzmanību, kas tiek pievērsta korupcijas jautājumu risināšanai Latvijā," viņš uzskata.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē