Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Delnas vadītājs: Vadošu politiķu ceļojums ar Citadeles pircēju pārstāvi - kļūda

Vadošas partijas politiķu ceļojums ar Citadeles potenciālo pircēju pārstāvi uz Gruziju ir kļūda, taču bankas pārdošanas procesa atbilstību jebkurā gadījumā pārbaudīs vietējie un ārvalstu finanšu uzraugi.

Tā, komentējot piektdien laikrakstā publicēto stāstu, ka augusta sākumā, kad izšķīrās Citadeles cena, politiķi un pircēji kopīgi izklaidējušies, portālam Diena.lv komentēja sabiedrības par atklātību Delna direktors Gundars Jankovs.

"Viennozīmīgi, tas met kaut kādu ēnu uz šo procesu, ka varētu būt kaut kādas lobēšanas vai negodprātīgas sarunāšanas, lai šo darījuma summu pieregulētu. No Vienotības puses tas bija nepareizs solis un nevajadzēja notikt, ka tik augstas amatpersonas dodas uz Gruziju un vienlaicīgi arī potenciālais Citadeles pircēju pārstāvis," teica Jankovs.

Tomēr jebkurā gadījumā Citadeles pārdošanas procesu pārbaudīs starptautiskie finanšu vērotāji, gan Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), turklāt savu spriedumu par šo potenciālo pirkumu izteiks arī Eiropas Komisija.

"Ja šīs kompetentās institūcijas uzrauga šo procesu, tam tomēr vajadzētu būt tiesiskam," uzsvēra Jankovs. "Skaidrs, ka arī viņas seko līdzi publicitātei medijos un šos signālus pārbauda," piebilda Delnas direktors.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē