Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vienotībai padomā sankcijas pret Krieviju, ja tā nepārtrauks Ukrainas suverenitātes pārkāpšanu

NATO un Eiropas Savienībai (ES) jau tuvākajās dienās jāizstrādā konkrēti pasākumi ar mērķi atturēt Krieviju no bruņotas agresijas un centieniem faktiski sadalīt Ukrainas valsti, paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž partijas "Vienotība" biedri.

Šiem pasākumiem jābūt gan diplomātijas un politikas, gan ekonomikas un drošības jomās, viņi norāda. Piemēram, ja Krievija nepārtrauks Ukrainas suverenitātes pārkāpšanu, ir jāatceļ augsta līmeņa starptautiski pasākumi ar Krievijas līderu piedalīšanos, kā arī jāliedz iebraukšana un finanšu darījumi ES personām un biznesa grupām, kas saistītas ar iejaukšanos Ukrainā, viņi norāda.

"Vienotības" pārstāvji arī uzskata, ka nepieciešams pilnveidot Ukrainas aizsardzību - jānodrošina nepieciešamās informācijas apmaiņa ar Ukrainu, nepieciešamā aizsardzības ekipējuma piegāde un jāpastiprina NATO militārā klātbūtne Melnajā jūrā un uz Ukrainas un NATO dalībvalstu robežām.

"Krievijas militāra operācija pret kaimiņvalsti, par ieganstu minot safabricētus "apdraudējumus Krievijas pilsoņiem un tautiešiem", rada potenciālu apdraudējumu Krievijas kaimiņvalstīm, tajā skaitā Latvijai. Lai nodrošinātu pienācīgu aizsardzību pret šādiem apdraudējumiem, jānostiprina Latvijas aizsardzības spējas informācijas un kibertelpā, kā arī stratēģiskās komunikācijas jomā," norāda partijas biedri.

Pagaidām nav plānots sasaukt ārkārtas Saeimas sēdi saistībā ar notikumiem Ukrainā, aģentūrai LETA norādīja parlamenta spīkere, "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa, piebilstot, ka pirmdien, 3.martā, notiks Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde un tad varēs lemt par turpmāko rīcību.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) skaidroja, ka komisiju deputāti varētu atbalstīt Latvijas augstāko amatpersonu pausto pozīciju šajā jautājumā.

Kā ziņots, Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Saeimas priekšsēdētājas Āboltiņas, Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) kopīgā paziņojumā teikts, ka Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē