Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Āboltiņa: Vienotība un Reformu partija varētu runāt par abu partiju tālāko sadarbību

"Vienotība" un Reformu partija (RP) varētu runāt par abu partiju kopīgu nākotni, jo abiem politiskajiem spēkiem ir vairāki jautājumi, kuros tie sadarbojas, tajā skaitā valdības darbā, sacīja "Vienotības" līdere un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Šādi viņa atbildēja uz jautājumu, vai, ņemot vērā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) izteikumus, "Vienotība" aicinās RP tai pievienoties. Premjers šonakt partijas biedriem norādīja, ka ir jāturpina īstenot uzstādījums, kas bija pamatā "Vienotības" izveidošanai - apvienot līdzīgi domājošos politiskos spēkus.

"Mēs katrā ziņā ļausim Reformu partiju izvērtēt savus vēlēšanu rezultātus. (...) RP pašai ir jāizvēlas, kādu ceļu iet," sacīja Āboltiņa, atgādinot, ka "Vienotība" jau RP veidošanās laikā aicināja apvienoties.

"Man grēks atzīt, bet mums izrādījās pilnīga taisnība, ka nevar izveidot pusgada laikā rīcībspējīgu komandu, kas varētu strādāt. Daudz labāks veids bija apvienot pieredzi ar entuziasmu un jaunām idejām. Bet tas tika noraidīts un šobrīd mēs redzam, kāda ir situācija," teica "Vienotības" līdere.

Kā ziņots, latvisko partiju sniegumu Rīgā negatīvi varētu būt ietekmējusi šo politisko spēku sadrumstalotība, šādu viedokli Latvijas Televīzijai iepriekš pauda Dombrovskis.

Kopumā Rīgā latviskās partijas varētu būt zaudējušas Ušakovam sadrumstalotības dēļ, pieļāva Dombrovskis, atzīmējot, ka Latvijas Zaļā partija, Latvijas Zemnieku savienība un RP, balotējoties, bet neiekļūstot Rīgas domē, varētu būt zaudējušas tās balsis, kuru pietrūka, lai latviskās partijas iegūtu vairākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē