Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ārlietu ministrs: Latvijas diplomāti ļoti smagos apstākļos dara fantastisku darbu

Ārlietu ministrijas (ĀM) budžets nav liels, taču tas sniedz atbalstu vairākām jomām, tādēļ ir tikai jāapbrīno un jāsaka paldies Latvijas diplomātiem, kuri ļoti smagos apstākļos veic fantastisku darbu, tā otrdien Saeimā notiekošo ārpolitikas debašu noslēgumā pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Atbildot uz dienas laikā deputātu uzdotajiem jautājumiem un retoriku, ministrs atzina, ka atsevišķos brīžos viņam sācis šķist, ka viņa ministrija tiek uzskatīta par "visu lietu ministriju".

"Piekrītu tiem, kuri saka, ka mums vajag veidot piedāvājumu un integrētu politiku saistībā ar Zīda ceļu, tranzītu un visu pārējo, bet Ārlietu ministrija norādījusi nozarei un kolēģim - lai integrētu piedāvājumu, nepieciešams plašāks institūciju loks, kas strādā," viņš uzsvēra, piebilstot, ka tostarp jādomā arī par jautājumiem, kas saistīti ar tarifiem.

Ministrs norādīja, ka vēlas redzēt vairāku atbildīgo institūciju iesaisti, lai novērstu problēmas ar "informatīvajiem caurumiem" Latvijas reģionos.

Tikmēr, atbildot uz deputāta Artusa Kaimiņa izteiktajiem pārmetumiem par ministrijas finansējumu, mērķiem un prioritātēm, Rinkēvičs norādīja, ka ministrijas budžets nav liels un daļa no tā tiek atvēlēta vairākām jomām, tostarp arī diasporas un biznesa atbalstam. "Apbrīnoju un saku paldies diplomātiem, kuri ļoti smagos apstākļos dara fantastisku darbu," viņš atzina.

Kā ziņots, Saeimā otrdien notika ikgadējās ārpolitikas debates par paveikto un iecerēto valsts ārpolitikā un ES jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē