Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bartaševičs: Par pašvaldības būvniecības projektiem referendumus nemaz nevajadzētu rīkot

Par pašvaldības būvniecības objektiem referendumus rīkot nevajadzētu, tā par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu izteicās Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševics (SC).

Mērs norāda, ka Rēzeknē jau tagad darbojas veiksmīga kārtībā, kādā iedzīvotājiem ļauts apspriest dažādus pašvaldības projektus. "Manuprāt, pilnīgi ar to pietiek. Tiesa gan tagad mēs redzam to, ka tad, kad iedzīvotāji tiek aicināti izteikt savu veidokli par vienu vai otru būvniecību,  aktivitāte ir ļoti maza," atzīst Bartaševics.

Viņaprāt, šādu referendumu rosināšana domes darbībai un attīstībai tikai traucēs un labuma no tā nebūs. "Neviens negribēs, lai tiktu būvēta rūpnīca blakus viņa mājai, taču tādā gadījumā mēs viennozīmīgi varam pateikt, ka nekas te nenotiks," uzskata Bartaševics.

Viņš gan norāda, ka likumprojektā predzētais referenduma ierosinātāju slieksnis attiecībā uz domes atlaišanu ne mazāk par 30% no pēdējo domes vēlēšanu balsstiesīgo vēlētāju skaita ir "pietiekoši labs cipars".

VARAM sagatavotais likumprojekts paredz, ka pašvaldību referendumu iniciēšanai mazajās pašvaldībās vajadzēs tikai dažus simtus, bet lielajās pilsētās – dažus tūkstošus parakstu, vēstījis Dienas Bizness.

Likumprojekts ir apstiprināts valdībā un tagad tiks vētīts Saeimā. Plānots, ka šis likums būs spēkā jau no šā gada 1.jūlija, līdz ar to pirmie ierosinājumi un varbūt pat mēģinājumi par kādu referendumu varētu notikt jau šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē