Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bartaševičs: Politiķu kultivētie mīti par Latgali ir apvainojoši

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņas centrs) uzskata, ka vadības un politiķu kultivētie mīti par Latgali un latgaliešiem, kas neprot strādāt, ir apvainojoši visai Latgalei un neatbilst patiesībai.

"Latgalei ir nepieciešams ievērojams un mērķtiecīgs struktūrfondu finansējums. Diemžēl ministriju līmenī nav profesionālā redzējuma, kā nauda reģiona attīstībai ir izmantojama. Esmu vairākkārt aicinājis lielākās pilnvaras piešķirt reģionālām pašvaldībām, arī lemjot par finansējuma sadalījumu," norādīja pilsētas mērs.

Viņš arī kritiski vērtē Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta, citu valdības locekļu un valsts politiķu paziņojumus, ka Latgalē cilvēki ir jāmāca, bet finansējums reģionam faktiski ir pietekošs. "Šīs apgalvojums ir vairāk nekā absurds, vai tad speciāli uz Latgali nosūtīta komisija dažu dienu garumā spēs objektīvi izpētīt mūsu situāciju un piedāvāt pamatotas un loģiskas stratēģijas Latgales ekonomiskā stāvokļa uzlabošanai? Vairāk līdzekļu jāiegulda speciālās Latgales programmas attīstības veidošanā, izmantojot gan valsts, gan Eiropas Savienības finansējumu. Tā vietā šobrīd redzam vēlmi "neprātīgos" latgaliešus mācīt. Bet vēlmi piešķirt finansējumu Latgalei neredzam un tieksmi palīdzēt mūsu reģionam nejūtam. Savukārt valdības locekļi un politiķi izmanto esošo situāciju citos nolūkos, veidojot savus politiskos reitingus. Latgales problemātika politiķu starpā kļūs aktuāla tikai divos gadījumos - pirms vēlēšanām, vai pirms referendumiem," secina Rēzeknes mērs.

Viņš norāda, ka vairāku gadu garumā valsts vīri runā par Latgales sociālekonomisko jautājumu risinājumiem tikai savos politiskajos nolūkos, bet reālo plānu nav. "Rīga piedāvā savus risinājumus, kas ir absurdi, bet nevēlas ieklausīties mūsu teiktajā. Latgales iedzīvotāju protests pie Saeimas ir pieradījums tam, ka latgalieši ir nonākuši līdz izmisumam, vairāk nekā 20 gadu garumā Latgales reģionam uzmanība netika pievērsta, bet lūgumi un piedāvājumi tika ignorēti. Ceru, ka valsts vīri sadzirdēs šo dvēseles kliedzienu," sacīja A.Bartaševičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē