Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Belēvičs: Austrumu slimnīcai ir maksātnespējas pazīmes

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai ir visas maksātnespējas pazīmes – slimnīcai esot negatīvs pašu kapitāls, otrdienas rītā raidījumā "900 sekundes" atzina veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

"Slimnīcas bilanci, peļņas un zaudējuma aprēķinu (..) vēl neesam redzējuši, bet slimnīcai ir negatīvs pašu kapitāls," uzsvēra Belēvičs, norādot, ka darīs visu, lai nepieļautu slimnīcas slēgšanu – tiks izstrādāts plāns.

Ministrs gan nevarēja konkretizēt plānu, bet viņš vēlas radīt pacientiem pārliecību, ka slimnīca neaizvērsies.

Belēvičs sacīja, ka viena no lietām, kas ir pie vainas šī brīža situācijai ir tas, ka pakalpojumu tarifi šajā un vairākās citās slimnīcās jau ilgi bijuši nepietiekami.

Agrāk situācijas tika risinātas, ka VM valdībai izteica ultimātu un nauda tika piešķirta, bet  šoreiz naudu no valdības ministrs necer, jo šobrīd esošās ekonomiskās situācijas dēļ nav brīvu līdzekļu. 

Diena jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā notika izmaiņas Austrumu slimnīcas valdē. - 18.februārī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs profesors Viesturs Boka un valdes loceklis Imants Rezebergs informēja ka atkāpsies no amata valdē.  Tas gan, pēc ministra domām, nav nekādas "dramatiskās izmaiņas". 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē