Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bundžu Jānis: Cirks prom, klauni palikuši

Sit vai nost, nav labāka virsraksta atstāstāmajai notikumu virknei. Ja kādam uz šo klišeju ir autortiesības, esmu gatavs atvainoties un sniegt bezmaksas konsultāciju, kā tikt galā ar vājiem rezultātiem vēlēšanās. Patiešām, stāsts tik unikāls, ka Minhauzens nokaunas, pa kluso savāc pekeles un brauc atpakaļ uz Maskavu (viņš esot slāvu izcelsmes). Ja pēc cirka programmas, tad fabulu sadalām priekšnesumos.

Pirmais priekšnesums - pēc vēlēšanām acīkļi (acīgi vērotāji) konstatē, ka Dažādības partijas rezultāts Latgales novados ļoti labs, negaidīti labs… pārāk labs. Pat daži partijas biedri atzīst - TĀDAI partijai TĀDS rezultāts neesot iespējams.

Otrais priekšnesums - acīklis Juris Maliņš raksta vēstuli citiem partijniekiem, ka tās daudzās balsis pirktas par skaidru naudu. Pircēji likuši, lai balsojot par Dažādību un noteikti krustojot jau plaši zināmo deputātu Vāveri. Pie viena uzbliež iesniegumu Drošības policijai. Tā žēlojas, ka par vēlu. Maliņš pieprasa ložmetēju pašaizsardzībai.

Uzreiz arī citi atminas, ka kāds kaut kur kaut ko zvanījis, mudinājis, ieteicis, ka jābalso, par dzelzs čangali Vāveri. Parādās ziņas, ka citos novados arī zvanīts un aicināts balsot par citiem zvēriņiem, kuri daudz darījuši karaļvalsts uzplaukumam.

Trešais priekšnesums. Daži partijnieki dusmīgi, ka tādas lietas nav paciešamas un Vāverem būs ziepes. Vēl burti nav spējuši atdzist, kad kungs pats uzteic savu partijas Saeimas pulciņa vadītāja amatu. Viņam esot kaitīgi sēdēt ēnā. Aizdomu ēnā.

Nopratināšanā televīzijā dzelzs čangalis Vāvere kategoriski noliedz pat jel kādu saistību ar visām naudas šmucēm. Esot bijusi lieliska priekšvēlēšanu kampaņa, un tas arī viss. Ja tā, tad var mierīgi likt mandātu nost un iet uz reklāmas biznesu. Pie viena iegādāties vislielāko iespējamo liekšķeri naudas smelšanai. Visi pašpasludinātie reklāmas un muldēšanas guru iztapīgi pienes kafiju un kūkas. Proti - šāds balsu lēciens pret iepriekšējo nav bijis nekad, cik vien konsultants atceras.

Ceturtais priekšnesums. Vāvere dod mājienu, ka netīro provokāciju sarīkojusi Nesaskaņa. Jādomā, nacionāli noskaņotais aktīvists Maliņš īstenībā ir Nesaskaņas aģents. Iešot uz policiju. Oponenti pretī, ka viņiem nav netīru provokāciju. Iepriekš visas rūpīgi notīrot. Iešot uz policiju. Tur pamazām veidojas rinda. Apkārt staigā šaubīgi tipi un čukstus par mērenu samaksu piedāvā vietas rindas sākumā.

Pirms starpbrīža - ietekmīgais Dažādības politiķis Terpentīns jau pieļauj, ka pēc daudzu skatītāju lūguma vēlēšanu cirku vajadzēs atkārtot. Starpbrīdis. Tātad starpbrīdis ir pašlaik. Otrais cēliens vēl nav sācies, bet piedāvājam priekšnesumu sarakstu.

Piektais priekšnesums. Policija noskaidro, ka nevar noskaidrot. Ak, vienīgi dažos gadījumos par krustiņiem neesot izsniegti čeki, bet solījušies turpmāk ievērot. Vāvere atgriežas ar uzvaru. Apsveicēju pūļi. Kameras filmē gan viņa, gan partijas oponentu sejas. Lembergs sajūt greizsirdību.

Sestais priekšnesums. Tā kā daudzi politiķi nemierā ar vēlēšanu cirka rezultātiem un «visu to šļuru», pēc darbaļaužu lūguma izrādi nolemj atkārtot. Nespēj vienoties par biļešu cenām. Fināls. Pirmajai personai ieteic, ka īstais laiks rīkojumam. Lai būtu saprotamāk, dokumentu TV tiešraidē nolasa Juris Kalniņš. Prezidents sēž blakām un, labvēlīgi smaidot, māj ar galvu.

Priekškars.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē