Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Demiters: Vienotībā kā atsevišķi deputāti nestāsimies

"Pilnīgi nepieņemams būtu piedāvājums, ka atsevišķi Reformu partijas (RP) deputāti pa vienam varētu iestāties Vienotībā vai kādā citā partijā. Tā būtu deputātu vazāšanās pa plenārsēžu zāli. Ja apvienosimies ar Vienotību, tad tikai kā partija," tā portālam Diena.lv pauda Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters, komentējot Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas aicinājumu RP pievienoties _Vienotībai.

_

"Jebkurā gadījumā par apvienošanos ar Vienotību tiks lemts ne ātrāk kā jūlijā, kad notiks RP kongress. Runājot par apvienošanos, vispirms koalīcijai būtu jāmēģina nostrādāt saliedēti kaut vai divas nedēļas. Jo līdz šim savstarpējo nesaskaņu dēļ koalīcijas darbs nav bijis produktīvs. Politiķu vārdi ir ļoti atšķīrušies no to reālajiem darbiem," atzina E.Demiters. Viņš arī norādīja, ka pilnībā piekrīt, ka latvisko partiju sadrumstalotība ir liela problēma un jāiet uz konsolidāciju, taču līdz "šim koalīcijā tas nav noticis".

Politologs Filips Rajevskis portālam Diena.lv atzina, ka RP rindās ir daudz cilvēku, piemēram, E.Demiters, V.Dombrovskis, E.Rinkevičs, J.Vilnītis, kurus savās rindās priecātos redzēt ikviena partija. Jautājums, kas notiks ar mazāk perspektīvajiem RP biedriem. F.Rajevskis norādīja, ka ir divas iespējas: RP pievienojas Vienotībai, izveidojot partiju apvienību, vai Vienotība pasaka, ka ir ar mieru uzņemt tikai atsevišķus tās biedrus. "Problēma ir iekšējās intrigas un varas spēles Vienotībā. Jāatzīst, ka arī S.Ēlertes virzīšana Rīgas mēra amatam bija partijas iekšējo spēļu rezultāts. Tādējādi tiek radītas visneiedomājamākas lietas, kas ir būtībā pašnāvnieciskas. Domāju, ka RP būs ļoti piesardzīgi pirms spers solī atvarā, ko sauc Vienotība, jo, protams, ir risks, ka RP biedri var tikt samalti, piemēram, piedāvājot ļoti zemas vietas Saeimas vēlēšanu sarakstā vai tiem nepiemērotus vēlēšanu apgabalus."

Tajā pašā laikā politologs atzina, ka arī Vienotībai ir nepieciešamas jaunas sejas. Un RP perspektīvākie biedri par tādām varētu kļūt: "Tās ir jaunas sejas, bet jau iemēģinātas un pārbaudītas. Tādas paņemt ir izdevīgāk nekā audzināt pašiem savējās. Ja partijas apvienosies un sāks strādāt saliedēti, tas var dot pozitīvu rezultātu Saeimas vēlēšanās, taču, ja tās sāks savā starpā kašķēties, tad var tikt nograuts arī Vienotības reitings."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē