Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dombrovskis: Pēc Grieķijas referenduma eirozonas stabilitāte netiek apšaubīta

Eirozonas stabilitāte netiek apdraudēta pēc Grieķijas iedzīvotāju lēmuma svētdien notikušajā referendumā noraidīt kreditoru valstij izvirzītās prasības, pirmdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Eirozonas stabilitāte netiek apšaubīta," norādīja Dombrovskis. "Mums ir viss nepieciešamais, lai pārvaldītu šo situāciju."

Grieķijā svētdien aizvadītajā referendumā 61,31% grieķu nobalsoja pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, liekot eirozonas partneriem steigšus meklēt risinājumu un izraisot strauju kritumu Eiropas akciju biržās.

"Grieķijas vieta joprojām ir un tai jāpaliek Eiropā. Visām pusēm nepieciešams rīkoties atbildīgi," uzsver Dombrovskis. "Lai tagad veiktu pārrunas Eiropas Komisijai (EK) nepieciešamas pilnvaras no Eirogrupas."

Eirogrupa jau paziņojusi, ka eirozonas dalībvalstu finanšu ministri otrdien ieplānotajās pārrunās no Grieķijas valdības sagaida jaunus priekšlikumus,.

Ministri otrdien tiksies plkst.11 (plkst.14 pēc Latvijas laika) dažas stundas pirms eirozonas dalībvalstu līderu ārkārtas sanāksmes, kurā tiks pārrunāta turpmāka rīcība pēc referenduma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē