Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ekonomiste: Jūrmalā varētu celt pansionātus Rietumeiropas pensionāriem

Jūrmala varētu pārvarēt sezonalitātes problēmu, ceļot pansionātus Rietumeiropas pensionāriem, uzskata Baltijas Starptautiskās akadēmijas asociētā profesore, ekonomikas zinātņu doktore, interneta žurnāla _The Baltic Course _izdevēja un galvenā redaktore jūrmalniece Olga Pavuka.

Investori par šādu iespēju interesējas un tas būtu viens no iespējamiem risinājumiem, kas ļautu Jūrmalai atgūt agrāko kūrvietas slavu, darbojoties un attiecīgi arī pelnot visu gadu un nevis tikai dažus vasaras mēnešus, Pavuka teica intervijā aģentūrai LETA.

Pēc ekonomistes teiktā, daudzi Centrāleiropas uzņēmēji pansionātus saviem pensionāriem ceļ nevis pašu zemēs, bet jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs - Čehijā, Slovākijā, Slovēnijā. Piemēram, Vācijā par dzīvošanu šādā pansionātā jāmaksā 3000 eiro mēnesī, bet Slovākijā - aptuveni 2000.

"Jūrmalā tādu pansionātu jau atvēruši francūži, un diez vai daudzi zina, ka dzīvošana tajā izmaksā aptuveni tūkstoti eiro mēnesī. Un tās ir labas, elitāras mītnes, nevis kaut kādas nabagmājas. Zinu, ka kāds Krievijas investors iegādājies zemi šāda nama celtniecībai. Ja uzņēmējus stimulēs, viņi darbosies aktīvāk. Piešķirot Jūrmalai brīvās ekonomiskās zonas statusu ar medicīnas tūrisma un rekreācijas ievirzi, varētu labi piesaistīt investorus," sprieda Pavuka.

Viņasprāt, par šādu pansionātu klientiem kļūs "labi audzināti mierīgas dabas cilvēki ar stabiliem ienākumiem, kas apmeklēs Jūrmalas veikalus un ik dienu iegriezīsies kafejnīcā iemalkot kādu tasi tējas ar smalkmaizīti, bet reizi pa reizei nopirks biļeti uz Dzintaru koncertzāli".

"Un kādēļ gan lai Jūrmalā mierīgi nesadzīvotu līdzās jaunieši un vecāki ļaudis, gluži tāpat kā citās kūrvietās, piemēram, Bādenbādenē vai Karlovi Varos?" vaicāja Pavuka.

Top komentāri

Bambaks
B
Kāpēc Jūrmala nevarētu būt vienkārši kūrorts un vasaras atpūtas vieta Latvijas iedzīvotājiem??? Kāpēc jāklausa kaut kādiem Interfrontes ruporiem un kāpēc Jūrmala ir jāatdod krieviem, vāciešiem un sazin kam vēl ne??? Tik tālu neviens nav aizdomājies? A?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē