Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Elksniņš: Valsts pārsteigusies, faktiski nopērkot nelikvīdu Liepājas metalurga ķīlu

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC) nosūtījis Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim pieprasījumu sniegt skaidrojumu par Finanšu ministrijas no valsts budžeta līdzekļiem veikto pārskaitījumu 47,5 miljonu latu apmērā AS _Liepājas metalurgs _saistību segšanai, vēsta SC paziņojums.Elksniņš norādījis, ka ne finanšu ministrs Andris Vilks, ne premjers Valdis Dombrovskis nesniedzot atbildes uz jautājumiem par to, kāpēc tika pieņemts lēmumu par Liepājas Metalurga saistību segšanu, pirms tika apstiprināts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

Deputāts norāda - nav arī informācijas, vai Latvijas valsts, pieņemot lēmumu par finanšu līdzekļu pārskaitījumu, ir rēķinājusies, ka  tiesiskās aizsardzības  plāna ietvaros  kreditori varētu vienoties par savu prasījumu samazināšanu, un tādā gadījumā attiecīgi tiktu samazināta arī no valsts galvojuma izrietošais Latvijas Republikas saistību apmērs. Elksniņš uzskata, ka situācijā, kad no valsts budžeta tiek iztērētas tik milzīgas summas, sabiedrībai ir tiesības zināt, kuras valsts amatpersonas ir piedalījušās lēmumu pieņemšanā par valsts galvojuma saistību izpildi, proti, maksājumu veikšanu UniCredit bankai. "Ne premjers Dombrovskis, ne finanšu ministrs Vilks, kas ne mirkli nekavējas, kad tautai jāskaidro eiro ieviešanas labumi, šoreiz nav manīti, skaidrojot Liepājas metalurga darījuma apstākļus un pamatojumu," pārmet SC deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē