Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Gerhards: Klimata politikas ieviešana ir viena no šī gada VARAM prioritātēm

Viena no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) 2017.gada prioritātēm ir klimata politikas ieviešana, šodien preses konferencē teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Pēc politiķa paustā, ņemot vērā Parīzes nolīguma stāšanos spēkā, nepieciešams atrast līdzsvaru starp lauksaimniecības, transporta un mazās enerģētikas nozarēm, lai valsts varētu gūt lielāko ekonomisko labumu un pilnīgāk izmantotu esošos resursus, turklāt būtiski izmantot priekšrocības, ko dos šī pāreja. Latvijai noteiktais siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazināšanas mērķis varētu būt 6%, piebilda Gerhards.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šogad darbu sāks 13 jauni valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centri (VPVKAC), kas nodrošinās kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību reģionos.

Plānots, ka līdz 2017.gada 31.martam izskatīšanai valdībā iesniegs grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, tāpat 2017.gadā iecerēts izstrādāt kūdras izmantošanas stratēģiju un iedzīvināt grozījumus likumā par zemes dzīlēm, skaidroja ministrs.

Ministrs teica, ka šogad plānots sākt dabas vērtību apzināšanu jeb dabas skaitīšanu Latvijā, kā arī noslēgt līgumus par sanācijas darbu īstenošanu un uzraudzību Inčukalna gudrona dīķos, kur darbus plānots sākt nākamgad.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs atzinīgi vērtēja pērn paveikto "zaļā iepirkuma" principa ieviešanā, dabas resursu nodokļa likmes pārskatīšanā, turklāt pērn tika sākta zemes dzīļu izmantošanas tiesiskā regulējuma pilnveidošana un kūdras izmantošanas stratēģijas izstrāde.

Tāpat, pēc Gerharda paustā, daudz veikts, lai veicinātu reģionālo attīstību, tostarp izveidota Latgales speciālā ekonomiskā zona, veikti dažādi pasākumi uzņēmējdarbības uzlabošanai reģionos, kā arī pēc ilga darba apstiprināts Valsts ilgtermiņa tematiskais plānojums Baltijas jūras piekrastes publiskās infrastruktūras attīstībai.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ar klimata politiku var piebeigt jebkuru ekonomiku, arī mūsējā nebūs izņēmums.
o-figenno
o
Izlasot , ka valdībā iesniegs grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, rodas jautāums - vai tad vispār vēl ir ko grozīt????? t.s. grozāmteritorijās nu jau, teiksim, gandrīz viss ir izgrozīts tā, ka vairs pat uz papīra (par reālo dzīvi nerunājot) grozīt nav ko. Tagad cits nekas neatliek, kā sākt skaitīt dabu!!!!!! Jo ko citi tad vēl t.s. lauku teritorijās var saskaitīt. Pasts nav, skola nav, mediciniskā palīdzība ... ah, mans lielais sorry, ir, kaut kādā-tur-centrā. UN pat veselas 2 (kāds neiedomājams luksus!!!) bērnu slimnīcas "uz visu" Latviju. Un cilvēku, govju, aitu jau ari gandrīz vairs nav ko skaitīt. Ja nopietni, tad nesaprotu, kāds no Jūsu vadītās minest-ērijas ir labums un kāds ir, kā raksta un izsakās, reālais pienesums valsts un tās iedzīvotāju labklājības uzlabošanai? Varbūt, ka to naudu, kura tiks tērēta pasākuma ''ej-tur-nezin-kur, skaiti-to-nezin-ko" varētu izmantot lietderīgāk un saglabāt kaut dažas t.s. neperspektīvās lauku skolas?
Kika
K
Sim kretinam purns ir parbarots uz nabadziba un bada tureto pensionaru rekina. Ei, tu stulbais Gerhard, ko tu kretin plerksti par pasaules problemam, kuras neskar Latviju? Vai tavs un tev lidzigo kretinu pienakms nav apkarot badu, slimibas, nabadzibu? Latvija uz nabadzibas robezas divo 70% iedzivotaju, pensionari par muza darbu ar darba stazu 30, 40, 50....darba gadi sanem niecigas 100-300 eiro/ menesi pensijas, tai pat laika si tauku mulis sanem 3 500 eiro/menesi par neko nedarisanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē