Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ījabs: EP vēlēšanās piedalījās motivēti cilvēki, kuriem interesē politika

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās piedalījās cilvēki, kuri patiešām interesējas par politiku, nevis aiziet kaut kā un ar gariem zobiem nobalsot, lai tikai skaitītos izpildījuši savu pilsoņu pienākumu. Tas arī izskaidro zemo aktivitāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma pēcvēlēšanu dienā intervijā stāstīja politologs Ivars Ījabs.

"Te bija darīšana ar cilvēkiem, kuriem motivācija ir augstāka, kuri patiešām seko līdzi tam, kas notiek Eiropā un kā attīstās Latvijas politika," pauda Ījabs.Viņš arī uzsver, ka zemā vēlētāju aktivitāte nav unikāla iezīme Latvijā, un līdzīga situācija vērojama visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. "Domāju, mums nav pamata krist izmisumā tāpēc, ka cilvēki EP vēlēšanas neuztver vienlīdz nopietni ar nacionālā līmeņa vēlēšanām," uzskata Ījabs.Jau vēstīts, ka 24.maijs Latvijā bija Eiropas Parlamenta vēlēšanu diena. Šīs bija trešās EP vēlēšanas Latvijā, un iedzīvotāju aktivitāte šogad bija rekordzema – pie urnām devās vien nedaudz vairāk kā 30% balsstiesīgo iedzīvotāju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē