Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kalnmeiers: Nākotnes izaicinājums ir korupcijas izskaušana privātajā sektorā

Korupcijas apkarošanā nākotnes izaicinājums ir korupcijas izskaušana privātajā sektorā, šodien atklājot starptautisko pretkorupcijas iestāžu konferenci, paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Organizācijas Eiropas partneri cīņai pret korupciju/Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju prezidents Džovanni Keslers atzina, ka katra šīs konferences dalībvalsts atbild ne vien par korupcijas izskaušanu un apkarošanu savā valstī, bet arī par vēršanos pret starpnacionālu parādību, kuras apkarošana iespējama, savstarpēji sadarbojoties.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks konferences atklāšanā tās dalībniekus iepazīstināja ar KNAB darbības rezultātiem gan korupcijas novēršanas, gan apkarošanas jomā.

Savukārt Kalnmeiers uzsvēra Latvijas nopelnus valsts amatpersonu izglītošanā par korupcijas problēmjautājumiem, vienlaikus akcentējot, ka nākotnes izaicinājums ir korupcijas izskaušana privātajā sektorā.

KNAB no 15. līdz 17.novembrim Rīgā organizē gadskārtējo profesionālo apvienības "Eiropas partneri cīņai pret korupciju/ Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju" konferenci un ģenerālo asambleju.

Konferencē tās dalībnieki dalīsies pieredzē par korupcijas novēršanas kampaņām, konferences un asamblejas darba grupās tiks apspriesta starptautisku pretkorupcijas izmeklēšanu norise un rezultāti.

Konferences laikā tiks parakstīti divi saprašanās memorandi - viens no tiem starp KNAB un Eiropas investīciju banku par daudzpusīgu informācijas apmaiņu un datu aizsardzību operatīvā darba veikšanai, bet otrs memorands starp KNAB un Ukrainas nacionālo pretkorupcijas biroju, lai izveidotu pamatu plašākai sadarbībai, veicinot korupcijas atklāšanas, novēršanas un apkarošanas efektivitāti.

"Eiropas partneri cīņai pret korupciju" ir neatkarīga un neformāla iestāžu apvienība, kas vieno vairāk nekā 60 pretkorupcijas un policijas pārraudzības iestādes no Eiropas Padomes dalībvalstīm. Tā darbojas kopš 2001.gada.

Top komentāri

VVZ
V
Īpaša vērība tiks piegriezta tiem ārzemēs strādājošajiem, kuri sūta naudu saviem vecākiem uz Latviju- tā jau nu ir tīrā korupcija valdības izpratnē! Ko gribēju teikt- visādas "izskaušanas" Latvijā parasti beidzas ar to, ka kāvienu dabū nevainīgi ļaudis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē