Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kleckins: Nedrīkstēja atļaut, ka LNT tiek pievienots MTG grupai

Ja tiek prasīts no privātās televīzijas īstenot noteiktus uzdevumus saistībā ar informāciju, kultūru un izglītību, tad, no otras puses, būtu loģiski veidot īpašu sabiedrisko pasūtījumu privātajiem TV uzņēmumiem, intervijā Neatkarīgajai norādīja bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ābrams Kleckins.

Viņš sacīja, ka tādā veidā tiktu gan kvantitatīvi paplašināts, gan kvalitatīvi celts līmenis un daudzveidots saturs raidījumiem, kas atbilstu Latvijas valsts un latviešu tautas vitālām vajadzībām un interesēm. Šādā veidā vara nodrošinātu to, ka sabiedrība iegūst vairāk un dažādu uzskatu raidījumus, kas būtu saistīti ar latviešu sabiedrību, tautu un kultūru. “Taču par kādu sabiedrisko pasūtījumu var būt runa, ja visu TV privāto sektoru nacionālajā līmenī pārstāv viena kompānija, kādu konkursu var rīkot, ja nav konkurentu”, savu sašutumu pauda Kleckins.

Vaicāts par vērienīgo mediju apvienošanas darījumu, kura rezultātā MTG savā kontrolē ieguva LNT, Kleckins sacīja: “Mani pārsteidza divas lietas. Kā var kādai vienai biznesa struktūrai, kas kā jebkurš bizness radīta peļņas iegūšanai, faktiski atdot monopolu pār sabiedrisko telpu, kas nosaka valstī gan kultūras, gan informācijas vidi? Un kā to var darīt, vēl samazinot vismazāk sociāli nodrošinātai sabiedrības daļai jau tā niecīgās iespējas izmantot televīzijas piedāvājumus. Runa nav par konkrētu uzņēmēju, šajā gadījumā par MTG, plaši pazīstamu starptautisku televīzijas tirgus spēlētāju. Runa ir par principu. Nevar būt tā, ka viss nacionālas apraides bizness tiek atdots viena uzņēmuma rokās. Tas tā sašaurinās informatīvo telpu, ka tālāk vairs nav, kur iet. Vienkārši nedrīkstēja atļaut, ka LNT tiek pievienots MTG grupai.”

Viņš norādīja, ka šī darījuma rezultātā tagad nav konkurences. “Informācijas lauku ir pārņēmis milzis. Eiropas mērogā nelielā Latvijas sabiedriskā televīzija nevar līdzvērtīgi sacensties ar globāla mēroga biznesa mašīnu. Sekas jau ir jūtamas šoruden. Sabiedrības iespējas iegūt informāciju ir samazinājušās. Piemēram. Kontinentālās hokeja līgas maču translācija šoruden ir pārcelta uz maksas kanālu.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē