Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lasmane: No morāli ētiskā viedokļa nesaskatu tur problēmu

“Ja viņi tiešām grib tur lūgties, nedomāju, ka tas ir slikti, bet baznīcas un skolas attiecības valstī ir citas”, vaicāta par ieceri kādā skolā atvēlēt atsevišķu telpu jauniešiem, kurā tie varētu lūgties, sacīja LU filosofijas pasniedzēja, profesore Skaidrīte Lasmane.

“Ja ir piedāvāts šāds eksperiments, ja iespējams nodrošināt, lai tādēļ skolā nerastos konflikti, lai jau skola pamēģina”, portālam Diena.lv norādīja Lasmane.

“Ja jaunieši šajā telpā tiešām lūdzas, nevis dauzās apkārt, tad mērķis, manuprāt, attaisno līdzekļus”, sacīja profesore Lasmane, piebilstot, ka vienlaikus šim pasākumam jābūt uzraugāmam.
“Jāsaprot, kā to nokārtot tīri organizatoriski, kas par to atbild, cik veci bērni šo vietu apmeklē. Tas nav vienkārši, bet no morāli ētiskā viedokļa, nesaskatu tur problēmu”, norādīja Lasmane. 

Diena.lv jau rakstīja par kādas Rīgas vidusskolas ieceri ierīkot brīvprātīgu lūgšanu telpu. 
Kāds no skolas audzēkņu vecākiem portālam Diena.lv pauda satraukumu par šo ieceri, baidoties, ka prakse varētu kļūt obligāta.

Sazinoties ar skolas vadību, Diena.lv noskaidroja, ka šāda iecere tiešām apspriesta skolas vecāku padomē, tomēr iniciatīva nākusi no pašiem skolēniem un realizēšanās gadījumā būtu pilnīgi brīvprātīga, bet lūgšanām atvēlamā telpa noteikti būtu tāda, kas ikdienā citiem mērķiem netiek izmantota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē