Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LDDK rosina OIK būtisku samazināšanu elektroenerģijas tarifā

Ceturtdien notikušajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), aktualizējot gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem būtisko elektroenerģijas izmaksu jautājumu, rosināja rast veidus, kā būtiski samazināt obligātā iepirkuma komponenti (OIK) elektroenerģijas tarifā visām lietotāju grupām, portālu Diena.lv informēja LDDK.

"Elektroenerģijas izmaksas nav jautājums par to, vai par kādu izdevumu pozīciju maksājam nedaudz vairāk vai nedaudz mazāk. Skatoties plašāk, no biznesa viedokļa tas ir jautājums par Latvijas konkurētspēju pasaulē, bet no mājsaimniecību skatupunkta - sociālekonomiskās stabilitātes un prognozējamības jautājums, tāpēc uzskatām, ka OIK, kas ir salīdzinoši diskutablākā pašreizējā tarifa komponente, ir jāsamazina," sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

L.Menģelsone arī norāda, ka elektroenerģijas izmaksu pieaugums atstāj būtisku iespaidu uz ilgtermiņa lēmumiem un attīstību. Piemēram, vairāki lieli Latvijas uzņēmumi tieši šī apsvēruma dēļ neīsteno jaunus investīciju projektus.

LDDK ģenerāldirektore uzsver: "Palielinoties konkurencei ārējos tirgos, Latvijas uzņēmumiem - īpaši energoietilpīgo nozaru uzņēmumiem, tostarp lielai daļai ražotāju - ir būtiski samazināt lielākās izdevumu pozīcijas. Tādēļ patlaban nav vairs nozīmes runāt par to, ka OIK pieaugums būtu jāaptur, bet gan būtiski jāsamazina jau esošais tās īpatsvars elektroenerģijas tarifā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē