Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

LDDK: UIN atlaides uzņēmējiem ir praktisks instruments ekonomikas izrāviena veicināšanai

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir gandarīta, ka šodien valdībā izdevies panākt vienošanos par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atvieglojuma pagarinājumu līdz 2020.gadam jaunajām ražošanas tehnoloģiskajām iekārtām, un tām tiks piemērots koeficients 1,5.

Koeficienta saglabāšanu esošajā apmērā sociālie partneri uzskata par būtisku visiem uzņēmumiem, kuri iegulda attīstībā.

"Atbalsts uzņēmējiem, kuri ir gatavi un ieinteresēti ieguldīt attīstībā un radīt arvien jaunus produktus ar augstu pievienoto vērtību, ir reāls, praktisks instruments, kā valsts var veicināt ekonomikas izrāvienu. Sniedzot papildu motivāciju uzņēmējiem ieguldīt tehnoloģijās, pētniecībā un jaunu produktu izstrādē, mēs ilgtermiņā varam plānot gan augstākus nodokļu ieņēmumus, gan pieprasījumu pēc kvalificēta darbaspēka, nodrošinot tam konkurētspējīgu atalgojumu, gan Latvijas konkurētspēju starptautiskajos tirgos. Mums ir jāspēj konkurēt nevis ar zemu cenu, bet gan augstvērtīgu piedāvājumu, un šis nodokļu instruments to veicinās," sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Saskaņā ar šodien panākto vienošanos no 2014.gada 1.jūlija būs pieejams atbalsts uzņēmumiem, kuri ieguldīs pētniecībā un attīstībā. Tāpat tiks pagarināts termiņš UIN atlaidei par atbalstāmajiem investīciju projektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē