Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Leimanis: Studentu pašpārvaldes pašas spēj pārstāvēt savu viedokli

"Studentu pašpārvaldes pašas spēj ļoti labi pārstāvēt savu viedokli un būt neatkarīgas," uzskata Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācijas prezidents Armands Leimanis.A. Leimanis tuvākajā laikā plāno rosināt apturēt Latvijas Studentu apvienības (LSA) darbību, jo šī organizācija nepārstāvot studentu viedokli.

"Izteikšu arī priekšlikumu veidotu jaunu studentu asociāciju, kam pagaidu nosaukums varētu būt Latvijas studentu biedrība," pastāstīja A. Leimanis.Skaidrojot situāciju, kā radies konflikts starp Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociāciju un LSA vadītāju Edvardu Ratnieku, A. Leimanis uzsver, ka iemesls tam esot bijis E. Ratnieka paziņojums, ka Juridiskās augstskolas Studentu asociācija nedrīkst izstāties no LSA. "Kā neatkarīga studentu pašpārvalde esam pauduši neuzticību un aicinājuši atkāpties LSA vadītāju Edvardu Ratnieku. Iemesls tam bija viņa paziņojums, ka mēs nevaram izstāties no LSA. Bet viņam nav taisnība - statūtos ir punkts, kas paredz izstāšanos."Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācija nolēmusi no LSA izstāties pēc tam, kad "no neoficiāliem avotiem kļuva zināms, ka E. Ratnieks ar LSA palīdzību tuvākajā laikā plāno izteikt neuzticību izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim". "Brīvdienās strādāja LSA domes sasaukta darba grupa, lai izstrādātu vēstuli, kas pirmdien, 10. septembrī, tika izsūtīta medijiem un Izglītības un zinātnes ministrijai. Informāciju par tās saturu pirms tās oficiālas nosūtīšanas nopludināja pats E. Ratnieks, savukārt pēc tam vainu novēla uz manis," sašutumu pauž A. Leimanis. Pēc darba grupas sarunām viņa rīcībā nonācis vēstules melnraksts, kas gan stipri atšķīries no tā, kāds 10. septembrī esot iesniegts Izglītības un zinātnes ministrijā.  

"Pati valde rīkojās patvaļīgi, bet tagad vainu noveļ uz mani. Tāpēc apsveru iespēju vērsties tiesā par neslavas celšanu," norāda Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācijas prezidents A. Leimanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē