Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lībiņa-Egnere: Ceļu satiksmes drošības jautājumos jāuzticas ekspertu viedoklim

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (Reformu partija) uzskata, ka jautājumā par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un sodiem par tiem ir nepieciešama profesionāla ekspertīze, nevis populistiskas izmaiņas – šāds politiķes viedoklis publiskots Reformu partijas tīmekļa vietnē. I. Lībiņa-Egnere arī norāda, ka nepieciešams panākt kompromisu starp Iekšlietu ministriju un Satiksmes ministriju, kurām jānodrošina vienota politika šajā jautājumā.

„Kopā ar vēl trijiem Juridiskās komisijas deputātiem – S. Āboltiņu, A. Judinu un G. Bērziņu – esmu iesniegusi priekšlikumu likumprojekta trešajam lasījumam, kura mērķis ir atgriezties pie šā brīža redakcijas,” uzsver Inese Lībiņa-Egnere.

“Arī Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ir iesniedzis tādu pašu priekšlikumu, norādot, ka regulējuma, kas legalizē atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā, pieņemšana nav pieļaujama, tas radītu nopietnus draudus ceļu satiksmes drošībai. Katrā atsevišķā situācijā ceļu policisti var atbildīgi vērtēt izdarītā pārkāpuma smagumu, sabiedriskās drošības apdraudējumu un pārkāpuma izdarītāja subjektīvo attieksmi,” norāda politiķe.

Jāatgādina, ka 2013. gada 31. janvāra sēdē, izskatot likumprojektu Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā otrajā lasījumā, Saeima neatbalstīja Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Klāva Olšteina priekšlikumu transportlīdzekļa vadītājiem izteikt brīdinājumu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē