Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

LIZDA: Pedagogu algu reformas veids nav būtisks, jo galvenais ir rezultāts

Pedagogu algu reformas veids nav būtisks, jo galvenais ir sasniedzamais mērķis un rezultāts, pārliecināta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Šodien notikušajā LIZDA padomes sēdē izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) norādīja, ka plānots uzlabot pedagogu algu nosakošo normatīvo regulējumu, nevis veidot jaunus noteikumus. Vanaga sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka arodbiedrībai nav būtiski, "vai tas būs slīpēts Izglītības un zinātnes ministrijas līdz šim izstrādātais modelis, vai tas bāzēsies uz [Ikšķiles direktora Česlava] Batņas modeli, vai tiks pilnveidoti 1616.noteikumi".

"Svarīgi ir, lai ir uzlabojumi un problēmu risinājumi. Kādā formātā tas aiziet - tas mums ir sekundāri. Ja IZM redz ērtāku formu - pilnveidot spēkā esošo normatīvo regulējumu -, tad, mūsuprāt, tā nav problēma," sacīja Vanaga.

Arodbiedrības vadītāja pauda nožēlu, ka, lai saprastu, ka varētu pietikt ar pašreizējā normatīvā regulējuma uzlabošanu, bija nepieciešami divi gadi, kuru laikā izstrādāts liels skaits jaunās kārtības versiju.

Viņa uzsvēra, ka neatkarīgi no tā, kāda būs reforma, nevarēs iztikt bez algu paaugstināšanas grafika. "Tas nav atrisināms vienā budžeta gadā," pārliecināta Vanaga.

Vanaga atgādināja, ka ideju par pašreizējā normatīvā regulējuma pilnveidi LIZDA piedāvāja arī iepriekšējai nozares ministrei Mārītei Seilei. "Domāju, ka Šadurskis tagad lūko, ka tas būs ātrāk. Tomēr vēl viss ir jāsaskaņo ar sociālajiem partneriem," pauda Vanaga.

Kā ziņots, Šadurskis solījis pašreizējo normatīvu grozījumus arodbiedrībai prezentēt aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē