Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Loskutovs: Var lobēt ļoti šauras intereses, bet nenodarot pāri citām

Var lobēt ļoti šauras intereses, bet nenodarot pāri citām interesēm, šodien diskusijā Lobēšana - sabiedrības vai personīgām vajadzībām? Veselība pauda Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (Vienotība).Runājot par lobēšanu, deputāts norādīja, ka ministri saviem kolēģiem var pateikt, ka nevar un nedrīkst piedalīties kādā no balsojumiem ētisku apsvērumu dēļ.

"Viņam būtu jāsaka - uzklausiet ekspertu vērtējumus un viedokļus, tad pieņemiet lēmumu," sacīja Loskutovs. Viņš arī norādīja, ka lobēšanā nepieciešama līdzvērtīga attieksme, ar katru lobētāju runājot vienādi, sniedzot informāciju tikai tik daudz, cik atļauj ieņemamais amats."Var lobēt ļoti šauras intereses, bet nenodarot skādi citām interesēm. Lobēt šauras intereses, lai ierobežotu citus, tā ir neētiska rīcība," sacīja politiķis. Loskutovs arī atzina, ka viņa paša biogrāfija nepiesaistot lobētājus."Arī katram deputātam būtu jāpasaka, ka ierosina to un to, jo konsultējies ar tādas un tādas jomas ekspertiem," turpināja deputāts, piebilstot, ka ne visi viņa kolēģi tā dara, taču atsevišķi gadījumi ir bijuši. "Grūti visus pārbaudīt, jo viss atkarīgs no deputātu apgriezieniem," rezumēja Loskutovs.Notikušās diskusijas mērķis bija aktualizēt neētiskas lobēšanas piemērus Latvijas sabiedrībā un meklēt risinājums situācijas uzlabošanai.Diskusiju rīkoja Sabiedrība par atklātību Delna. Pasākums bija daļa no projekta Lobēšanas atklātība: Nē noslēpumainībai Eiropas politikā. Projekta mērķis ir sekmēt lobēšanas atklātību, caurskatāmību starp lēmumu pieņēmējiem gan publiskajā, gan privātajā sektorā, lai tiktu pieņemti efektīvi likumi un lēmumi, tādējādi novēršot šajā jomā pastāvošos korupcijas riskus. Projekts tiek realizēts 18 Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē