Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mikiško: Slikti, ka LIZDA un IZM komunicē ar masu mediju starpniecību

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis arvien vairāk saprot, kādas problēmas ir izglītības nozarē un mēģina rast risinājumus, taču dažubrīd redzam, ka ministrs neizprot atsevišķus, smalkus jautājumus. Šādu viedokli portālam Diena.lv pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Tāpat viņa norāda, ka šobrīd savstarpēja komunikācija starp LIZDA un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) notiek ar masu mediju palīdzību, kas, kā uzsver Mikiško, ir slikts komunikācijas veids. "Mēs nekādīgi nerodam iespēju apsēsties pie viena galda un izrunāt, kur ir problēma. Mēs ļoti gribētu apsēsties pie viena galda un rast vienotu izpratni," norādīja I. Mikiško.

Šobrīd izglītības jomā ir paceltas daudzas vīzijas un jautājumi, kurus būtu jārisina, uzsver Mikiško, taču vairākiem jautājumiem, tostarp mazo skolu liktenim, ir jābūt prioritāriem. "Viens no tādiem jautājumiem ir mazo lauku skolu liktenis, jo tā, kā mēs jau labu laiciņu runājam par programmu, bet nedzirdam, ka šis jautājums kaut kā virzītos. Viņš tiek diskutēts, bet tā konkrēti uz priekšu nav iezīmēts neviens cipars, neviens gads, tāpēc tam ir jābūt ātrāk."

Arodbiedrībā apvienojušies 32 000 pedagogi, tāpēc, kā norāda Mikiško, viņu domās ir jāieklausās. "Nevar vienkārši pateikt, ka LIZDA nezina, par ko viņa runā un viņi nezina, ko viņi prasa. Mums arī pietiekoši augstas klases speciālisti, tai skaitā, arī augstskolu pasniedzēji un mēs zinām, ko mēs prasām," sacīja arodbiedrības priekšsēdētāja.

Mikiško piebilst, ne ministrija, ne LIZDA nevienu brīdi nav nostājusies uz "kara takas", taču viņa vēl aizvien cer, ka abas puses varēs iet kopā vienā virzienā un risināt problēmas: "Ja mēs to darīsim tā kā mēs to līdz šim darām – ar preses palīdzību, tad nav cerību, ka mēs varēsim saprasties."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē