Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mūrniece aicina cienīt Valsts prezidenta institūciju

Valsts prezidents ir viens no valsts simboliem. Prezidenta institūcijai ir nozīmīga loma Latvijas kā demokrātiskas un parlamentāras republikas iekārtā. Šobrīd ir vērojami centieni to diskreditēt, vēršoties pret Vairu Vīķi-Freibergu, uzskata Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA).

Valsts prezidents ir augstākā valsts amatpersona un simbolizē tautas un valsts vienotību. Valsts prezidenta institūcijai ir likumdevējvaru, izpildvaru un tiesu varu līdzsvarojoša loma. Ikviens, kuram parlaments ir uzticējis veikt šo pienākumu, apzinās, ka tas ir mūža amats – arī formāli beidzoties amata pilnvarām, uz šo cilvēku gulstas liela atbildība un viņš turpina pārstāvēt tautu un valsti, uzsver parlamenta priekšsēdētāja.

Apvainojumi un cieņu aizskarošā retorika, kas šobrīd izskan publiskajā telpā, ir mēģinājums vājināt mūsu valsti. Tas notiek necienīgā veidā – gan pret institūciju, gan cilvēku. Prezidenti ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi, uzskata Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsver - valsts pamatu stiprināšana sākas ar mūsu attieksmi pret sevi, līdzcilvēkiem un savu valsti.  

Top komentāri

Cieņa tukšā vietā nerodas.
C
Vai ir par ko cienīt Mūrnieci pašu, ļoti šaubos.
nu nu
n
cieņai jābūt abpusējai. ja valsts vara, prezidentus ieskaitot, spļauj tautai virsū, zog, blatojas un krāpjas, tad kāpēc lai tauta viņus cienītu? un otrkārt - ja Vaira nekādu likumpārkāpumu nav izdarījusi, nav ieguvusi šo kapavietu ar krāpšanos, blatu un politiskās ietekmes izmantošanu, tad lai sniedz oficiālu paziņojumu ar visiem pierādījumiem (varbūt viņai tur bija dzimtas kapi pirms kara, kas krievu laikā gāja zudībā, viss var būt), nevis skaita idiotiskus pantiņus un lamā tautu par čekistiem un postpadomju pabirām. viņas reakcija, tāpat kā koalīcijas politiķu reakcija viņu aizstāvot, mani vairāk vedina uz domām, ka likumpārkāpums ir gan bijis. un faktiski kā kāds politiķis paver muti, tā paliek tikai sliktāk. nu jau prezidentu par valsts simbolu pasludinājuši, nu cik tur vēl tālu līdz Kima lielummānijai.
Kādasšausmas
K
Varbūt tām lielajām PERSONĀM vajag drusciņ pierauties savās kārēs, tad nebūs jālamā kārtējo reizi TAUTA... Vai ne ? Vai tas ir tik šausmīgi izlutušajām PERSONĀM?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē