Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pabriks: Makrons var kļūt par nopietnu politisko līderi Eiropā

Ja Francijas prezidenta amata kandidāts Emanuēls Makrons uzvarēs svētdien gaidāmajās vēlēšanās, viņš var kļūt par nopietnu politisko līderi Eiropā, aģentūrai LETA norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Deputāts uzskata, ka Makronu varētu salīdzināt ar bijušo Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru vai tādiem politiķiem, kam ir pievilcība un, kas spēj virzīties uz priekšu. "Francijā un Eiropā mums ļoti šādu politiķu pietrūkst, jo pēdējos 10 gados politika Eiropā kopumā un gandrīz jebkurā valstī bijusi pilna ar "pelēcībām"," ir pārliecināts eiroparlamentārietis.

Viņš domā, ka Eiropas komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera paustais atbalsts Makronam nav slikts solis, tomēr atklāts ir jautājums, cik spēcīgs ir pats Junkers? "Ir sajūta, ka Makrona vilkme ir lielāka kā Junkera vilkme," piebilst deputāts.

Pirms svētdien gaidāmās otrās vēlēšanu kārtas nav iemesla priecāties, saka Pabriks, norādot, ka nav pārliecības par to, kā un vai par Makronu balsos tie, kas pirmajā kārtā atdevuši savas balsis par Fransuā Fijonu un Žanu Liku Melanšonu.

"Visa politiskā vide Francijā ir ļoti neveselīga. Ja skatāmies uz aptaujām, tad ļoti maza daļa francūžu ir apmierināta ar ekonomisko sistēmu, kas nozīmē, ka ir potenciāls populismam, radot iespējas Lepenai," saka eiroparlamentārietis.

Neskatoties uz to, ka pēc pirmās vēlēšanu kārtas liela daļa EP deputātu varēja atviegloti uzelpot, Pabriks norāda, ka satraukums EP deputātu vidū, gaidot vēlēšanu otro kārtu, joprojām ir manāms.

"Lielbritānija nesagraus Eiropas Savienību (ES), bet Marina Lepena Franciju var sagraut. Ir notikusi viena kauja pēc otras un visu laiku populisti uzvar, tāpēc deputāti šobrīd gaida, kad beidzot izdosies viņus apturēt? Cerību šajā ziņā deva vēlēšanu pirmā kārta," saka Pabriks.

Kā ziņots, svētdien ir gaidāma Francijas prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā sacentīsies centrists Makrons un galēji labēji noskaņotā Lepena.

23.aprīlī notikušajā vēlēšanu pirmajā kārtā Makrons saņēma 24,01% balsu, bet Lepena 21,3%. Tikmēr Fijons ierindojās trešajā vietā ar 20,01%, bet Melanšons ieguva 19,58% balsu.

Top komentāri

veltījums Vienotības kolorādo lente
v
Pabriks ir visu laiku ģeniālākais andelmanis Latvijas vēsturē. Noandelēja Putinam Abreni apmaiņā pret ēzeļa ausīm. Sev personīgi karatists no džudoista gan saņēma kaut ko vērtīgāku, bet būsim smalkjūtīgi, neprasīsim cik.
vau!
v
Pabrikam ir Kanādas-ES karodziņš bildē. Nezinu, ko viņš pārstāv - Kanādu vai ES, bet tikai ne Latviju, tas ir skaidrs.
trusis nejaukais
t
ak dievs nu jau kuro reizi Pabriks spīd ar savu aprobežotību. nē nu va brīnums, ka šitas klauns ir par sajūsmā par Makaronu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē