Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Piebalgs noraida pārmetumus, ka VID problēmās vainojami līdzšinējie Vienotības ministri

Vienotības priekšsēdētājs Andris Piebalgs noraida pārmetumus par to, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) problēmās vainojami līdzšinējie šī politiskā spēka ministri, uzsverot, ka Vienotības pārraudzībā īstenotās VID reformas nodrošinājušas ēnu ekonomikas mazināšanos Latvijā.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem Piebalgs norāda: "Ievērojamais ēnu ekonomikas īpatsvara samazinājums Latvijas tautsaimniecībā ir pārliecinošākais pierādījums tam, ka Vienotības pārraudzībā īstenotās reformas VID bijušas sekmīgas, ievērojami uzlabojot gan paša dienesta darbu, gan sabiedrības un uzņēmēju līdzdalību un iesaisti".

Politiķis apgalvo, ka cīņa ar ēnu ekonomiku vienmēr bijusi partija prioritāte, kam veltīts arī darbs Finanšu ministrijas vadībā. "Jāatgādina arī, ka Vienotības ministru laikā no darba VID bijušas spiestas aiziet vairākas skandalozas VID amatpersonas, viņu vidū arī bijušais VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks, kuru atzina par vainīgu krimināllietā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, un vēlāk kukuļdošanā lielā apmērā apsūdzētais Vladimirs Vaškevičs," klāsta Piebalgs.

Viņš piebilst, ka aizvadītajos gados VID paveikts nozīmīgs darbs, tomēr darāmā aizvien vēl ir daudz.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka VID problēmās vainojami līdzšinējie Vienotības ministri.

Par VID pēdējā laikā esošajām problēmām atbildība esot jāuzņemas iepriekšējiem finanšu ministriem, kas vadīja nozari. Līdz ar to tas ir Vienotības jautājums, kurai pirmo reizi finanšu ministrs bija 2002.gadā Repšes valdības laikā.

Prezidents arī norādīja - ja kādam ir informācija, ka VID vadītājas aiziešana un problēmas šajā iestādē ir ar politisku zemtekstu, tad jārunā skaidri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Parodija par pārbaudi

Ceturtdien Ģenerālprokuratūra izplatīja ļoti savādu paziņojumu, kam it kā bija jānomierina prāti un jāatjauno uzticība politiskajai elitei, bet gluži otrādi – tā ne tikai nenomierināja un ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē