Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pļaviņa un Šmēdiņa treneris Birzulis: Arī brazīlieši nav neapturami

“Spēles likteni izšķīra tas, ka mums ir divas taktiskās iestrādes,” pēc Latvijas pludmales volejbolistu Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa uzvaras olimpiskā turnīra ceturtdaļfinālā pret pasaules ranga līderiem amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu sacīja treneris Aigars Birzulis.

“Sajūtas ir līdzīgas kā pirms gada, kad iekļuvām pasaules čempionāta pusfinālā. Esam nonākuši tādā pašā situācijā, taču nedaudz augstākas raudzes turnīrā,” Birzulis apņēmās darīt visu, lai viņa audzēkņi nepaliktu visnepatīkamajā vietā vadošo četriniekā. “Brazīļi nav neapturami. Arī tādām mazām un tehniskām komandām, kāda esam mēs,” cerīgi otrdien gaidāmo pusfināla cīņu gaida treneris.

“Mārtiņam sākumā neaizgāja spēle no ceturtās zonas, amerikāņi ļoti labi ar to tika galā, taču tad mēs uzreiz mainījām spēles stilu, un tas arī nostrādāja. Paldies, puišiem, ka viņi izturēja brīžus, kad spēle negāja,” Birzulis deva ieskatu taktiskajās niansēs. Pašu uzdevums bijis servēs “staigāt” no viena spēlētāja uz otru, cenšoties pretiniekus uz neuzmanību. “Un arī tas nostrādāja. Viņi atsevišķas serves ne pārāk labi uzņēma un pēc tam, ceļot no dziļuma mums ir zināmi plusi, spēlējot aizsardzībā. Ilgtermiņā tas atmaksājās,” atzina Birzulis.

Treneris uzskata, ka trešajā setā palīdzējusi arī krēsla: “Ievērojām, ka amerikāņiem šādā laikā ne visai labi vedās spēle. Tas bija mūsu pluss, jo redzējām, ka viņiem trešajā setā bija problēmas. Arī Romā pret Samoilovu un Sorokinu viņiem šādā situācijā klājās grūti.”

“Šādā pasākumā ceturtā vieta ir visbēdīgākā, tāpēc mēs to, protams, negribam. Es domāju, ka emocijas izdosies atjaunot. Ja paliksim uz tās pašas nots, tad viss būs kārtībā. Tik nosvērti viņi nav spēlējuši sen, tāpēc gribētos noticēt un vēlēt veiksmi, lai pacīnītos par medaļu. Centīsimies gan par to nedomāt. Mums jau galvenā spēle bija iepriekšējā. Šī drīzāk bija tāds kā bonuss. Amerikāņiem uzvaru vajadzēja vairāk. Tā bija vienīgā šīs valsts komanda, kas palikusi turnīrā. Viņiem jau ir nācies ciest no Latvijas komandas ieprekiekšējās spēlēs. Tas viņiem pacēla atbildības nastu, bet mums līdz ar to bija vieglāk.

Par vietu finālā būs jācīnās ar pasaules čempioniem Emanuelu un Alisonu, ar kuriem oficiālos mačos līdz šim nav spēlēts. “Būs atklātais mačs ar visai interesantu rezultātu. Es zināju, ka viņiem ar poļiem [Fijaleku un Prudelu] būs ļoti grūta spēle. Pat prognozēju, ka poļi vinnēs. Viņi bija ļoti tuvu, bet nenoticēja. Mazais Fijaleks izšķirošā brīdī divas reizes kļūdījās, un brazīliešus šādā situācijā apturēt bija grūti. Taču tas pierādīja, ka arī brazīļi nav neapturami. Arī mazām un tehniskām komandām, kāda esam mēs šobrīd.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē