Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Politologs: Vienotība pašlaik ciniski demonstrē savus politiskos muskuļus

Mainot savu ministriju pieprasījumu, partija Vienotība "ciniski demonstrē savus politiskos muskuļus", jo bez partijas valdības izveide nav iespējama, aģentūrai LETA pauda politologs Filips Rajevskis.

"Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis šo valdību veido tā, ka Vienotība tajā ir neaizvietojama, un šis paziņojums ir tāda ciniska - ar smaidu - atbilde, ka viņi gatavi pussolīti piekāpties, atsakoties no Satiksmes ministrijas (SM) un Tieslietu ministrijas (TM), bet izvirzot ne mazāk jaudīgas prasības," sacīja Rajevskis.

Pieprasot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Vienotība turpinot ofensīvu pret nacionālo apvienību Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK" NA), kura esot laicīgi "ielēkusi" valdības veidošanas procesā, mēģinot nepieļaut ministru portfeļu sadalījumu atbilstoši NA mandātu skaitam parlamentā, pieļāva Rajevskis. Viņš akcentēja, ka Vienotība domā par budžeta pārdali - pauda gatavību atteikties no SM, taču pieprasa VARAM.

Vaicāts, vai NA varētu piekāpties Vienotībai valdības izveides nolūkā, Rajevskis norādīja, ka pašreiz, līdzīgi kā Vienotība, - nē, jo notiekošā sāls, viņaprāt, pašreiz neesot ministriju sadalē, bet gan starppartiju attiecībās - katras spēku demonstrēšanā. Par veiksmīgu valdības izveidi būšot iespējams runāt tikai pēc šo attiecību sakārtošanas.

Rajevskis akcentēja, ka Vienotībai un Zaļo un zemnieku savienībai kopā ir 46 balsis un tas, ko Vienotība vēlas panākt ir, lai Kučinskis atzītu un atklāti norādītu NA, ka abas partijas - ZZS un Vienotība - ir kodols šai valdības veidošanas procesā.

Tikmēr neviena no trim koalīcijas partijām nepieļaus valdību bez tās iesaistes un Kučinskis norādījis, ka mazās partijas valdības veidošanā neiesaistīs, kas sarežģī šo procesu, norādīja Rajevskis.

Kā ziņots, Vienotība ar ZZS arī šodien vēl nevienojās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr Vienotība pauda gatavību atteikties no prasības vadīt TM un SM, pretī iegūstot citu ministriju vadības grožus.

Tagad Vienotība paudusi gatavību vadīt VARAM, Veselības ministriju (VM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Labklājības ministriju (LM), Ārlietu ministriju (ĀM) un Iekšlietu ministriju (IeM).

Kučinskis paudis lielu skepsi par iespēju veselības nozares pārraudzību "atdot" partijai Vienotība, jo negatīvi vērtē faktu, ka ministra maiņas gadījumā jaunas reformas nozarē tiktu veiktas tikai pēc gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē