Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

precizēta (21:00) - Prezidents: Eiropas darbaspēka mobilitāte ir drauds Latvijai

Eiropā izplatītā tā dēvētā darbaspēka mobilitāte ir drauds Latvijai, - šādu viedokli reģionālās vizītes laikā Talsu novadā iedzīvotājiem pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Prezidents reģionālās vizītes laikā apmeklēja Talsu novadu, lai iepazītos ar novada attīstību un nākotnes perspektīvām izglītībā, uzņēmējdarbībā un citās jomās, kas skar iedzīvotāju konkurētspēju un labklājību.

Tikšanās laikā ar Talsu novada iedzīvotājiem prezidents norādīja, ka novadu veidošanas posms vēl nav beidzies. "Ir daudz neloģisku un nepabeigtu risinājumu. Manā uzskatā novadiem ar dažiem izņēmumiem tomēr būtu jāsakrīt ar bijušo rajonu dalījumu. Savukārt otro līmeni jeb apriņķu dalījumu, manuprāt, Latvijā nav nepieciešams ieviest," atzina prezidents, piebilstot, ka vēl viens līmenis veidotu vēl vienu birokrātisku struktūru līmeni valstī, kas nav nepieciešams.

Atbildot uz jautājumu par izglītības perspektīvām Latvijā, jauno Eiropas struktūrfondu plānošanas periodu un naudas pārdali tajā, gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un jaunu partiju rašanos, kā arī Latvijas nākotnes vīziju, Bērziņš prognozēja, ka jaunu partiju tapšana vienlaikus rada risku, ka pēc vēlēšanām īsākā vai garākā laika posmā daudzas no tām var beigt savu darbību, vienlaikus piebilstot, ka noteikti veidosies arī partiju apvienības.

Viņa ieskatā Latvijas lielākais apdraudējums esot emigrācija. "Eiropā to sauc par darbaspēka mobilitāti, bet mums tas ir drauds. Tādēļ jārīkojas tā, lai cilvēki vēlētos šeit dzīvot un varētu strādāt," noslēdzot tikšanos ar iedzīvotājiem, atzina prezidents.

Bērziņš reģionālās vizītes laikā nolika ziedus pie pieminekļa Koklētājs, pēc tam iepazīstoties ar uzņēmuma Talsu piensaimnieks ražotni. Apmeklējuma laikā prezidents atzina, ka Talsu piensaimnieks ir viens no Latvijas piena pārstrādes veiksmīgākajiem uzņēmumiem, kura plāni par ražošanas paplašināšanu ir pilnībā pamatoti, jo tiem Latvijas uzņēmumiem, kas veiksmīgi pārdzīvojuši ekonomisko krīzi, šobrīd nepieciešams strauji paplašināt ražošanas apjomus un meklēt jaunus noieta tirgus.

Tāpat prezidents tikās ar Talsu domes deputātiem un pašvaldības vadību, kā arī viesojās SIA Talsu tipogrāfija un laikraksta Talsu Vēstis redakcijā, savukārt vizītes noslēgumā augstākā valsts amatpersona apmeklēja Mārtiņa Barkāna Abavas vīnu darītavu.

Precizēts virsraksts un pirmā rindkopa saskaņā ar Prezidenta preses dienesta sniegto informāciju 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē