Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Prezidents: Koalīcijā ir problēmas, kas jārisina

Premjera Valda Dombrovska (V) valdības koalīcijā ir problēmas, kas jāatrisina, šādu viedokli telekompānijā LNT pauda prezidents Andris Bērziņš.

Apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK koalīcijas partneriem ir pieteikusi aicinājumu veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura varētu notikt arī ministru nomaiņa. Neoficiāli tiek runāts, ka nacionālā apvienība labprāt pārdalītu par labu sev atsevišķus RP ministru amatus, taču izskan bažas, ka tas var novest pie visas valdības krišanas.

Vaicāts, vai būtu pamats mainīt valdības ministrus, Bērziņš pauda viedokli, ka iekšēja darba izvērtēšana būtu nepieciešama, taču problēmas rada pašvaldību vēlēšanu fons, kas vedina uz konfliktiem, jo visi valdības koalīcijas partneri pašvaldību vēlēšanās nav vienā laivā.

Lūgts vērtēt Dombrovska valdības ministrus, prezidents attiecās to darīt, lai nonāktu kritikas krustugunīs un nesaņemtu pārmetumus par kādas partijas interešu lobēšanu. Politiķis atzīmēja, ka viņa kritērijs laba ministra izvēlei būtu, lai šis cilvēks pirms virzīšanas būtu pierādījis savas spējas konkrētajā atbildības sfērā, taču Dombrovska valdības veidošanas laikā tas netika ņemts vērā, "tāpēc arī esam, tur, kur esam".

Bērziņš uzsvēra, ka valdības darbs ir premjera atbildība. Prezidents ar premjeru ir runājis par situāciju un domā, ka viņš spēs stabilizēt valdības darbu un varēs virzīties uz priekšu. Prezidents neredz lielu jēgu pašlaik mainīt ministrus, jo jauniem cilvēkiem vajadzēs vismaz gadu, lai iestrādātos, bet pēc gada Latvijā jau sāksies nākamo Saeimas vēlēšanu maratons, kad ražens darbs nereti pārtrūkst.

Taujāts, vai gadījumā, ja Dombrovskis krīt, Bērziņš viņam uzticētu veidot arī ceturto valdību, prezidents uzsvēra, ka būtu jāskatās pēc apstākļiem, bet, vērtējot pēc sasniegtā un iestrādēm, šāds scenārijs būtu iespējams. Politiķis gan domā, ka modelēt šādas iespējas pašlaik ir "daudz, daudz par agru".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē