Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pulks: Ušakovs vienpersoniski lemj par saviem un domes deputātu komandējumiem

Lai gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) norādījusi, ka Rīgas domes (RD) deputātu un pašvaldības administrācijas darbinieku komandējumi ir apstiprināmi gan RD Finanšu un administrācijas lietu komitejas, gan domes sēžu laikā, šī kārtība netiek ievērota, uzskata RD Vienotības frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

O.Pulks, kurš ir Finanšu un administrācijas lietu komitejas loceklis, apgalvo, ka komitejas sēžu laikā komandējumu jautājumi iepriekš tikuši skatīti tikai vienu reizi. "Toreiz mēs arī jautājām, kāpēc dažus [komandējumus – red.] ļoti minimāli skata, bet pārējos neskata vispār. Nils Ušakovs mums nekādu atbildi nesniedza," saka O.Pulks.

Viņš uzsver, ka gan savus, gan citu deputātu komandējumus lielākoties vienpersoniski apstiprina Rīgas mērs N.Ušakovs (SC), kurš ir arī Finanšu un administrācijas lietu komitejas priekšsēdētājs.

Šī iemesla dēļ O.Pulks vērsies VARAM ar iesniegumu, kurā lūdzis ministriju sniegt atzinumu par to, vai domes priekšsēdētājs ir tiesīgs pats sevi norīkot ārvalstu komandējumos un uzdot attiecīgajām domes struktūrvienībām apmaksāt ar komandējumu saistītos izdevumus.

Portāla Diena.lv rīcībā esošajā VARAM atzinumā norādīts, ka jautājums par deputātu vai priekšsēdētāju komandējumu lietderības izvērtēšanu un akceptēšanu ir Finanšu un administrācijas lietu komitejas kompetencē. Tāpat ministrija norādījusi, ka pēc komitejas atzinuma saņemšanas komandējumu jautājums būtu skatāms arī domes sēdē. Savā vēstulē VARAM aicinājusi RD ievērot augstāk minēto kārtību domes deputātu un priekšsēdētāja komandējumu lietderības izvērtēšanā un akceptēšanā.

RD preses pārstāve Laila Ivāna noliedz, ka N.Ušakovs vienpersoniski lemtu par saviem un pārējo deputātu komandējumiem, uzsverot, ka komandējumus plāno un gatavo Ārlietu pārvalde. Viņa arī norāda, ka Rīgas pašvaldības nolikums neparedz tādu kārtību, ka komandējumi jāizskata domes sēdē.

RD iekšējie noteikumi par komandējumu organizēšanas kārtību nosaka, ka RD priekšsēdētāja rīkojuma projektus par komandējumiem Ārlietu pārvalde sagatavo un iesniedz iekļaušanai Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē, ja rīkojuma izdošanas datums ir tālāks par nākamās Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdi, skaidroja L.Ivāna.

Taču, ja rīkojuma datums ir tuvāks par nākamās Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdes datumu, Ārlietu pārvalde nodrošina rīkojuma projekta iesniegšanu sekretariātam, kurš attiecīgi atbildīgs par tā ievietošanu e-portfelī RD deputātiem informācijai. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, Finanšu komitejas sēdes notiek ne retāk kā reizi mēnesī.

Tiesa gan O.Pulks portālam Diena.lv uzsvēra, ka informācija par komandējumiem nekad nav bijusi pievienota e-portfelī deputātu informācijai. Turklāt nolikums nemaz šādu formu neparedz, bet, kā uzsvēra O.Pulks, paģēr izskatīt komandējumus Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

(ziņai pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē