Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Reirs: Atvieglojumi ievērojami sadārdzinās mājokļu kredītus

 „Jau tāpat salīdzinoši vieglā maksātnespējas procesa vēl lielāka vienkāršošana un saīsināšana novedīs pie tā, ka kredītu izsniedzēji ievērojami palielinās sākotnējās iemaksas un procentu likmes par mājokļu kredītiem, kas radīs nopietnas problēmas mājokļu tirgū, kā arī apgrūtinās dzīvi kredītņēmējiem,” uzskata Saeimas deputāts, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (Vienotība).

Sarunā ar Diena.lv politiķis norāda, ka „gadījumā ja esošā likumdošana tiks mainīta, finanšu institūti nešaubīgi vēlēsies lielākas drošības garantijas, un jāšaubās, vai Latvijā daudzi būs gatavi veikt pirmo iemaksu 50-60 procentu apmērā no mājokļa vērtības, kā arī maksāt augstākus nekā pašlaik procentus”. „Tā nebūs taisnīga attieksme kā pret godprātīgiem, tā nākotnes kredītņēmējiem, kuriem būtībā nāksies segt svešus izdevumus,” uzskata parlamentārietis.

Pēc J. Reira domām, vēl viena problēma slēpjas arī daļas kredītņēmēju negodprātīgā attieksmē pret saviem pienākumiem. „Kā piemērs bieži tiek piesaukta Lielbritānija ar tās ļoti liberālo likumdošanu maksātnespējas jomā, taču tiek aizmirsts, ka šajā valstī par nepatiesu ziņu sniegšanu lai panāktu maksātnespēju, nekavējoties iestājās kriminālatbildība. Latvijā tikmēr sekas ir gandrīz nekādas, kamdēļ atsevišķos gadījumos cilvēki vienkārši rīkojas pēc principa – negribu un nemaksāšu,” norāda politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē