Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas dome noraida Pulka pārmetumus par Ušakova komandējumiem

Ar Rīgas domes vistiešāko atbalstu  lielveikalu tīklos Maskavā un Piemaskavā ir atvērti 20 Latvijas pārtikas produktu stendi Rižskij dvorik, kur var iegādāties vairāk nekā 300 dažādu nosaukumu preces.

Šī projekta sekmīga īstenošana ir viens no iemesliem, kāpēc Latvijas eksporta bilancē regulāri pieaug uz Krieviju eksportēto pārtikas produktu apjoms.

Rīgas dome par savu prioritāti ir izvirzījusi tūrisma veicināšanu. Pēdējo četru gadu laikā tūristu skaits ir strauji pieaudzis, īpaši no Krievijas  - par 159%.  Turklāt Krievijas tūristi izceļas ar to, ka vidēji katrs no viņiem šeit iztērē 1277 eiro  - daudz  vairāk nekā „vidējais” tūrists (531 eiro).

Šie minētie fakti apliecina reālu, ekonomiskās kategorijās izmērāmu atdevi Rīgas domes ārlietu aktivitātēm Krievijā, tajā skaitā domes priekšsēdētāja un citu amatpersonu komandējumiem.

Rīgas domes priekšsēdētāja komandējumam uz Tokiju atdeve arī ir pilnīgi konkrēta. Japānas lielākie, pazīstamākie koncerni ir izveidojuši ES – Japānas festivālu fondu, kas sniedz nozīmīgu finansiālu atbalstu Eiropas kultūras galvaspilsētu projektiem. ES – Japānas festivālu komitejas valdes sēdē domes priekšsēdētājs prezentēja Rīgas 2014. gada  pieteikumu, un komiteja ir nolēmusi finansiāli atbalstīt šos pasākumus.

Rīgas domes darbinieki un deputāti par katru komandējumu sniedz rakstiskas atskaites Rīgas domes priekšsēdētājam, kā to paredz domē apstiprinātā kārtība. Ar šīm atskaitēm iepazīties var ikviens, pieprasot šo informāciju domes Ārlietu pārvaldē.

Rīgas domes priekšsēdētājs pats sev atskaites par saviem komandējumiem tiešām neraksta, taču Rīgas domes mērs sniedz atskaites domes Finanšu departamentam par  komandējumu izdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē