Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rimšēvičs: Latvijai no mazās laiviņas jākāpj uz kuģa klāja

Latvijai no mazās laiviņas, kas peld līdzās lielam kuģim, ir jāpārkāpj uz kuģa klāja, ar šādu tēlainu salīdzinājumu šodien Baltijas finanšu forumā Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs argumentēja nepieciešamību mūsu valstij pievienoties eirozonai.

Viņš aicināja tos, kas šaubās par nepieciešamību Latvijā ieviest eiro, iztēloties lielu kuģi, kuram apakšā blakus peld maza gumijas laiviņa, kuru knapi var redzēt, kurai viss kas krīt virsū no augšas, trāpot pasažieriem, turklāt laiviņai var trāpīt arī ar enkuru.

"Latvijai vajag kāpt no laiviņas augšā uz lielo klāju," teica Rimšēvičs un uzsvēra, ka ir būtiski sēdēt ar lēmumu pieņēmējiem - eirozonas valstu līderiem - pie viena galda, nevis priekštelpā.

"Astoto gadu palaidām garām, desmito gadu palaidām, cerams, ka 2014.netiks palaists garām," par eiro ieviešanu teica centrālās bankas prezidents.

Pēc Rimšēviča domām, Latvijai, kura pārdzīvojusi neuzticības krīzi, baumas un bažas par lata devalvāciju, būtu jāpievienojas Eiropas vienotajai valūtai tagad, kad eirozona apzinājusi savas kļūdas.
Latvija vēlas eiro ieviest no 2014.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē