Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saakašvili: Uz Ukrainu jāsūta ieroči

Gruzijas eksprezidents un tagadējais Ukrainas prezidenta padomnieks Mihails Saakašvili uzskata, ka uz Ukrainu ir jāsūta ieroči, un nepiekrīt, ka tas varētu saasināt konfliktu.

"Daži uzskata, ka ieroču sūtīšana uz Ukrainu novedīs pie situācijas eskalācijas, ka agresoru ir jānomierina, nevis jākaitina, lai nomierinās un liek mūs mierā. Tas nestrādā - Putins valda ar vardarbību. Kaut kad tā vardarbība beigsies, bet jautājums, ko tas visai pasaulei maksās. Viņu neizdosies nomierināt. Pasaulei jārīkojas nekavējoties, citādi mums visiem vēlāk būs jāmaksā daudz augstāka cena. Turklāt, iespējams, tāpat kā [Borisam] Ņemcovam, dažiem cilvēkiem un valstīm, tas jau būs daudz par vēlu," intervijā telekanālam Fox News pavēstījis Saakašvili.

Gruzijas bijušais prezidents, kurš patlaban ir Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks, nodarbojas arī ar jautājumiem, kas saistīti ar ieroču sūtīšanu uz Ukrainu. Saakašvili, stājoties amatā Ukrainā, paziņoja, ka patlaban svarīgākais ir nodrošināt Ukrainai ieročus un ka šo jautājumu kādu laiku koordinēs viņš.

Tikmēr Gruzijas ģenerālprokuratūra vērsusies pie Ukrainas kolēģiem ar lūgumu izdot meklēšanā izsludināto Saakašvili, kā arī aizbēgušo bijušo tieslietu ministru Zurabu Adeišvili, kurš arī patlaban konsultē Ukrainas valdību. Gruzijā bijušais prezidents un bijušais tieslietu ministrs aizmuguriski notiesāti. Saakašvili uzrādītas četras apsūdzības, kuras viņš noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē