Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Sesks: Liepājas mēra amats nav mans pašmērķis

Liepājas partijas līdera Ulda Seska pašmērķis neesot pilsētas mēra amats, tā viņš pats pirmdien sacīja intervijā Latvijas Radio.

Pēc Seska teiktā, viņa galvenais mērķis joprojām ir darbs pilsētas attīstībai. Tas, kurš šos darbus realizēs, esot otršķirīgi.

Liepājas partijas ne visai veiksmīgo sniegumu šajās pašvaldību vēlēšanās Sesks skaidroja ar masīvu nomelnošanas kampaņu, par kuru viņš esot vērsies arī tiesībsargājošajās iestādēs.

Jautāts par iespējamu sadarbošanos ar kādu no abām pārējām Liepājas domē ievēlētajām partijām - Saskaņu vai Latvijas Reģionu apvienību (LRA), Sesks atzina, ka neviens no šiem variantiem nav izslēgts, taču vieglāk vest sarunas būšot ar to partiju, kura nebūs atbildīga par "apmelošanas kampaņu". Šī atbildība būs jāskaidro tiesībsargājošajām iestādēm, piebilda Sesks.

Viņš atzīmēja, - lai arī Liepājas partijai ir sadarbības pieredze ar Saskaņu, taču "tā toreiz bija pavisam cita Saskaņa".

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Liepājā visvairāk balsu ir ieguvusi esošā mēra Seska vadītā Liepājas partija, kā arī LRA, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Liepājas partiju atbalstīja 31,26% vēlētāju, LRA - 29,15%. Tāpat domē iekļuvusi arī Saskaņa, par kuru nobalsoja 19,58% vēlētāju. Citas partijas 5% vēlēšanu barjeru nav pārvarējušas.

Līdz ar to pašreizējā mēra Seska vadītajai Liepājas partijai jaunajā domes sasaukumā būs par vienu deputāta vietu mazāk, pašlaik opozīcijā esošajai Jāņa Vilnīša vadītajai LRA komandai saglabāsies līdzšinējais deputātu vietu skaits, savukārt par vienu deputāta vietu vairāk būs Saskaņai.

Jau ziņots, ka pirms četriem gadiem Liepājas domes koalīciju izveidoja Liepājas partija kopā ar Saskaņu. Tomēr divi no Saskaņas ievēlētie deputāti - Jurijs Hadarovičs un Romans Miloslavskis - no šīs partijas tika izslēgti. Saskaņas vadība viņiem pārmeta arī "pārmērīgu sadarbību" ar Sesku, un šajās vēlēšanās Saskaņas sarakstā nekandidēja neviens no līdzšinējiem domes deputātiem.

Top komentāri

Āpsis
Ā
Amats nav pašmērķis, bet gan mērķis no kura var uzsākt kampšanu.
Sesks, kā parasti, liekuļo.
S
TIKAI pašmērķis.
imants
i
Riebjas , tie svetie zagli .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē