Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sirmais: Dziesmu svētkiem nav jāapkalpo visa Saeima

Dziesmu un deju svētki ir viens no spilgtākajiem piemēriem, kur tiek atspoguļota gan valsts sakārtotība, gan ekonomiskā situācija - pēdējos gados ļoti sarucis svētku dalībnieku skaits, tā intervijā Latvijas radio atzina Dziesmu svētku Mākslinieciskās padomes vadītājs Māris Sirmais.

"Ja Latvijā kardināli nemainīsies situācija izglītības jomā, attīstot kordziedāšanu katrā skolā, un ja valsts finansējums tiks piešķirts tik kampaņveidīgi un neplānoti kā līdz šim, mēs ļoti strauji aiziesim no Dziesmu un deju svētku tradīcijas,"atzina M.Sirmais.

Ja agrāk, pirms 20 gadiem, koris skaitījās, ja tajā dzied vismaz 60 cilvēki. Lielajos koros bija pat vairāk par simts cilvēku. Tagad ir normāli, ja korī dzied 30 cilvēki, sacīja M.skaidroja Sirmais. Viņš arī piebilda, ka starptautiskajos standartos kamerkoris ir līdz 36 cilvēkiem un lielais koris sākas tikai virs šī skaita.

Komentējot ažiotāžu ap Dziesmu svētku biļetēm un lielo ielūgumu skaitu valsts amatpersonām, M. Sirmais atzina, ka tik daudz ielūgumu nav jāizdala.

"Šis jautājums tika izskatīts Mākslinieciskajā padomē. Domāju, ka tās varētu būt pašas augstākās amatpersonas: bijušie prezidenti, pašreizējais prezidents, varbūt ministru prezidents. Bet ļoti šaubos, ka būtu jāapkalpo visa Saeima. Viņi ir tāda pati tauta - viņi nāk un pērk biļetes. Šaubos, ka viņiem vajadzētu tos ielūgumus. Jautājums arī par ārzemju delegācijām - ļoti strīdīgs jautājums, jo daudziem patiešām Latvijas fenomens saistās ar šo unikālo tradīciju. Tas vien liecina par to, cik ārkārtīgi svarīgi ir šie Dziesmu svētki," norādīja M. Sirmais.

Būtu  korekti, ja šie cilvēki tāpat kā ikviens cits iegādātos biļetes uz koncertiem, uzskata M.Sirmais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē