Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sprūdžs: Investoru piesaiste Latgalē ir atkarīga arī no pašvaldību piedāvājuma

Ceturtdien, šā gada 20.septembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, atklājot Starptautisko investīciju forumu „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”, uzsvēra, ka šodien būtiski ir strādāt ciešā partnerībā publiskajam un privātajam sektoram, papildinot vienam otru, jo tas sniegs maksimālās iespējas efektīvi izmantot pieejamos resursus visa Latgales reģiona attīstībai, kas ir neatraujami saistīts ar katras šī reģiona pašvaldības attīstību.

E.Sprūdžs vērsa klātesošo uzmanību, ka investīciju piesaistīšanā ļoti būtiska loma konkrētās pašvaldības spējām sagatavot kvalitatīvas attīstības stratēģijas un rīcības plānus tajos apzināto mērķu īstenošanai.

Daugavpilī, atklājot investīciju forumu, ministrs aicināja klātesošos izmantot šī foruma unikālo formātu un turpināt kvalitatīvu diskusiju par iespējām attīstīt Latgales reģiona potenciālu, un darīt to saskaņoti publiskajam un privātajam sektoram.
„Esmu gandarīts, ka pašvaldību prioritāte ir kvalitatīvas dzīves vides nodrošināšana iedzīvotājiem, vienlaikus aktīvi strādājot pie pasākumiem uzņēmējdarbības atbalstam reģionā, jo šie abi aspekti ir neatraujami saistīti,” savā uzrunā foruma dalībniekiem uzsvēra ministrs.

„Manas ministrijas prioritāte un devums privātās un publiskās partnerības veicināšanā ir uzņēmējdarbības atbalsta publiskās infrastruktūras nodrošināšana investoru vajadzībām. To apliecina arī jūnijā valdībā apstiprinātais Latgales rīcības plāns „Iespēju Latgale” un tā ietvaros jau īstenotie pasākumi,” atzīmēja ministrs.

“Ja ir pieprasījums no investoriem un uzņēmējiem, kuri ir gatavi augt, radīdami jaunas darba vietas, bet attīstību traucē nesakārtotā publiskā infrastruktūra pašvaldībās, tad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir gatava novirzīt investīcijas šādiem pašvaldību projektiem,” precizēja E.Sprūdžs.

Starptautiskais forums norisināsies divas dienas, no šā gada 20. līdz 21.septembrim. Foruma laikā plānots diskutēt par Latgales reģiona attīstības aktuālākajām attīstības tendencēm un iespējām, tai skaitā iespējamiem risinājumiem ekonomikas izaugsmes stimulēšanai un jaunu darba vietu radīšanai, kā arī investīciju vidi reģionā.
Pirmais šāda veida forums Daugavpilī notika pagājušā gadā. Tas guva lielu dalībnieku interesi un atsaucību, pulcējot vairāk kā 300 dalībnieku, tai skaitā vietējos reģiona uzņēmējus un ārvalsts speciālistus. Gada laikā pēc foruma Daugavpilī notikušas nozīmīgas pozitīvas pārmaiņas ekonomiskajā situācijā, paaugstinoties pilsētā esošo uzņēmumu ražošanas apjomiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē